Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Scholierentype: de wereldverbeteraar

Scholierentype: de wereldverbeteraar

Hee, hallo! Wil jij misschien m'n nieuwe petitie tekenen? Het is voor nieuw eten in de automaten. Ja, dit kan echt niet hoor. Wist je dat de chocola voor Marsen en Snickers door kindslaven gemaakt wordt? En die Jellybeans zijn gemaakt van gemalen koeienbotten en varkenshuid. Onaanvaardbaar.

Om de week kruipen onze bloggers in het hoofd van een ander type scholier. Vorige week de nerd, deze keer schrijft Lotte over de wereldverbeteraar.

Nee, ik zeg louter Tony's Chocolonely, en voor de rest appels. Wel biologisch natuurlijk. Zet even een handtekening, please. Mijn vorige petitie is ook al afgewezen. Dat was voor gerecycled wc-papier. Echt belachelijk dat dat niet door ging: dat spul waar wij nu onze billen mee afvegen, zouden ze in Afrika als bruidsjurk gebruiken.

Daar ben ik van de zomer nog geweest, Afrika. Ik heb twee maanden geiten gemolken in Botswana. Dankbaar werk, hoor. Daar zijn de mensen nog blij met een geslepen botje. Da's hier wel anders, in deze materialistische maatschappij. Jij bent toch naar Chersonissos geweest? Leuk... Nou ja, afgezien van de torenhoge CO2-uitstoot van het vliegtuig. En het gaat al zo slecht met de poolkappen.

En wat at je dan in Chersonissos? Elke avond McDonald's? Dacht ik al. Ach, waarom ook nadenken over wat je eet, hè... Wist je dat het slachtvee van die onaardse vreetschuur tweederde van de internationale graanproductie te eten krijgt? Kijk, ík let daarop. Ik eet tofu en tarweshakes. Da's nou goed voor het wereldwijde voedseltekort. En alles wat ik eet is fair trade, natuurlijk.

Oh wacht, mijn mobieltje trilt. Het is een Nokia 1100, nog van m'n moeder geweest. Ik recycle hem als het ware. Best mieters hoor, je kan er Tetris op spelen. Oeh, het is een sms! Van Jaap, ach, de schat. Ik heb hem ontmoet op VeganOnline, een forum voor macrobiotische wereldbewuste mensen. Ik heet daar 'SojaGirl_136' en ben, nou ja, best wel populair. We delen daar onder andere tips over milieuvriendelijke artikelen. Aw, Jaap smst: zullen we morgen samen protesteren voor de rechten van de trompetkraanvogel? xxx je sojaboy

Wacht even, er zit wat blauws boven je ogen... Oogschaduw, zeg je? Draag je dat echt? Oh, ik had je toch iets minder egoïstisch geschat. Ik bedoel, ik vind mensen die make-up dragen altijd vreselijk harteloos. Denk eens even aan al die konijntjes met huiduitslag, omdat ze jouw oogschaduw hebben moeten testen! Of aan al die ratjes die infecties hebben gekregen van jouw parfum. Om nog maar te zwijgen van alle schadelijke stoffen die vrij komen als jij je deo opspuit. Ik gebruik puur plantaardige, organische producten uit de natuurwinkel. Veel beter voor het milieu!

En je kleren, waar heb je die gekocht? Primark, zeg je? En het doet je verder niets dat je dus iets aan hebt wat door kleine kinderhandjes is gemaakt? Bijzonder. Ja, ík zou een enorm schuldgevoel hebben. En dan dat bontje op je jas, duidelijk een doodgeknuppeld zeehondje. Moordenaar. Dat ben je, een egoïstische, oppervlakkige vijand van Moeder Aarde! Maar hé, teken je nog even voor de petitie?

Dit was alweer het laatste scholierentype, het nieuwe jaar beginnen we met docententypes! Teruglezen? Alle scholierentypes vind je hier.

voeg reactie toe

7473

reacties

kan je wel bezig blijven
door c (reageren) op 20 december 2012 om 15:23
echt geniaal
door iemand (reageren) op 23 maart 2013 om 22:09
Oei wat pijnlijk herkenbaar hahaha
door Julia (reageren) op 3 februari 2014 om 16:47

Inholland - poll - 102019 - vraag 1


Wat betekent
leren voor jou?
  • Je hart durven volgen

  • ​​​​​​Doorzetten als anderen opgeven

  • ​​​​​​Vragen durven stellen

  • ​​​​​​Je mening aan durven passen