Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Film recensie - Komt een vrouw bij de dokter

Nederlands

Recensie

Komt een vrouw bij de dokter (2009)

4.9 / 10
4e klas vmbo
 • Duvelke_024
 • Nederlands
 • 418 woorden
 • 3320 keer
  1 deze maand
 • 2 april 2012

Stijn en Carmen zijn een gelukkig stel. Ze hebben alles: geld, een goede baan, een mooi huis en een dochtertje. Als Carmen een knobbeltje ontdekt in haar borst, verandert dit hun leven voorgoed. Ze zijn er achter gekomen dat Carmen borstkanker heeft.Stijn, die al zijn hele leven vreemdgaat, probeert zijn leven te verbeteren. Dat lukt hem niet, omdat hij zo erg met de ziekte van zijn vrouw. Hij begint meer te drinken en gaat achter elke vrouw aan die hij maar kan krijgen. Nu is het niet zo dat hij niet van zijn vrouw houdt, maar hij heeft het er moeilijk mee en verwerkt zo zijn verdriet. Hij zegt tegen Carmen dat hij niks voelt voor andere vrouwen alleen dat hij het doet voor het plezier die hij dat beleeft.

Met Carmen gaat het steeds slechter en slechter. Carmen krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Haar borst wordt geamputeerd. Haar haren vallen uit en de chemokuren helpen niet meer. Omdat Carmen niet meer lang te leven heeft proberen ze zoveel mogelijk dingen samen te doen, voordat het te laat is. Vrienden te bezoeken, op reis gaan. De familie van Stijn en Carmen komen bij elkaar en beginnen de voorbereidingen als Carmen er niet meer is.

Luna, het dochtertje van Stijn en Carmen, wordt langzaam voorbereid op de dood van haar moeder. Carmen houdt een dagboek bij waarin ze schrijft en tekent voor haar dochtertje. Carmen en Stijn willen een kist maken voor Luna met allemaal dingetjes van Carmen. Ze kopen een nieuw huis en beginnen aan de voorbereiding van de dood van Carmen.

Ik vond het een hele mooie film waar ik nog steeds over nadenk. Hoe mensen zicht voelen en wat ze allemaal mee maken. Als ik nu het woord kanker hoor..dan denk ik, weet je wel wat je in je mond haalt? Vele zouden deze film moeten kijken en dan nog een keer nadenken of ze met kanker schelden. Verder kan ik niet tegen vreemdgaan, ik snap Carmen niet dat ze bij Stijn bleef. Ik snap wel dat Stijn het heel zwaar had. Maar toch hoe durf je dat te doen? Je bent toch niet zomaar getrouwd met iemand? Ik vond de film ook heel mooi verfilmd van het boek komt een vrouw bij de dokter. Een vrouw die zo jong is en nog een hele toekomst voor zich heeft. Dat er gewoon binnen een dag alles veranderd door kanker.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

2090

reacties

de zieligste film ever!!!! ik adviezeer aan iedereen die niet goed tegen andermans ellende kan nooit kijken!!
door yoyoyochert (reageren) op 10 juni 2012 om 15:36

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Inholland - poll - 102019 - vraag 1


Wat betekent
leren voor jou?
 • Je hart durven volgen

 • ​​​​​​Doorzetten als anderen opgeven

 • ​​​​​​Vragen durven stellen

 • ​​​​​​Je mening aan durven passen