Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Martine de Jong

auteur

vrouw

1 januari 1970


Martine de Jong (Avenhorn16 augustus 1975) is een Nederlands schrijfster en recensente-columniste van de Volkskrant. Zij was een van de eerste webloggers van Nederland. Sinds 1999 houdt zij een weblog bij, voorheen hoofdzakelijk met 'plogs', een dagelijks digitaal fotodagboek, en momenteel met regelmatige vlogs.

In 2010 richtte ze samen met vier vrienden, onder wie Arjen Lubach en diens broer Joost, de website Recensiekoning op, waarvoor ze regelmatig schreef. Vanaf 2011 verschenen vier jaar lang recensies van de Recensiekoning in de Volkskrant. Inmiddels is Recensiekoning gestopt.

In 2010 werd ze runner-up in de strijd om de Social Media Star en werd ze door Nieuwe Revu uitgeroepen tot een van de dertig invloedrijkste online Nederlanders.

In 2011 werd ze genomineerd voor Blogger van het Decennium door Stichting Dutch Bloggies.

In 2011 en 2012 stond Martine in de Viva400, de door het tijdschrift Viva opgestelde lijst van de 400 meest succesvolle jonge vrouwen in Nederland.

In 2015 verscheen haar debuutroman De mannen van Raan bij uitgeverij Podium.

De Jong is tevens de artdirector van het televisieprogramma Zondag met Lubach. Ze heeft een relatie met Arjen Lubach en heeft uit een eerdere relatie twee kinderen.