Takke wat was het koud!

Hopelijk heb je de vrieskou een beetje overleefd? Of misschien heb je wel de sneeuw opgezocht in een gezellig ski-oord? Ondanks de kou hebben wij niet stilgezeten dus pak er een lekkere warme kop thee bij om het beste van de redactie te bekijken.

 

Een tussenjaar en dan...

Een studiekeuze blijft lastig, maar je kan altijd nog een tussenjaar nemen.  Er is alleen een klein probleem: op elke verjaardag, bij ieder gesprek of wat dan ook, worden weer dezelfde opmerkingen om je oren geslingerd. Lees hier alle tussenjaar-opmerkingen

Politiek lijkt saai, maar Erinn denkt daar heel anders over.

"Een jaar geleden wist ik niet dat dit kon", vertelt de zeventienjarige Erinn Vroom. Ze staat nu op de tweede plek van de kandidatenlijst voor D66. Lees hier haar verhaal.

Waarom volgen die mensen jou?

David vroeg zich af waarom alle onbekende Instagramvolgers hem volgen. Hij besloot het gewoon te vragen, maar de reacties waren anders dan verwacht. Lees hier de uitkomst van het experiment.

De beste tips voor die vervelende groepsopdracht

Groepsopdrachten zijn kut. Het is lastig plannen, je moet ineens SAMEN een beslissing maken en er is altijd wel één iemand die niks doet. Check hier de tips van Leanne even zodat de samenwerking wel goed kan verlopen.

Studenten beroofd door leenstelsel

 

Friesland, een mbo-provincie

Nieuwe reeks over gender en seksualiteit

Hoe is het om jong te zijn en te struggelen met je gender of seksualiteit? In Lettersoep interviewen Anouk en Lisa  jongeren uit de LGBTQIAP+ community. Elke keer een andere letter, elke keer een ander verhaal. Check hier het tweede blog.

Ook werken bij Scholieren.com?

Ben je scholier en denk jij dat je het in je hebt om vlijmscherpe columns, imposante (foto)reportages of inspirerende verhalen te maken? Of sta je met liefde voor en/of achter de camera en heb je genoeg lef om allerlei capriolen uit te halen?  Dan ben jij de ideale kandidaat voor onze redactie!

Check hier de vacature voor de videoredactie.

Check hier de vacature voor de blogredactie.

Ook zijn we nog op zoek naar examencorrespondenten. Voor de deze categorie zoeken we nog scholieren die we na elk examen mogen bellen voor een korte reactie. 

Check hier de vacature voor eindexamencorrespondent.

En niet vergeten Scholieren.com te volgen op Youtube, Instagram, Facebook en doe ook maar Twitter.