Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Komt een vrouw bij de dokter

Nederlands

Filmverslag

Komt een vrouw bij de dokter (2009)

5.7 / 10
4e klas vmbo
  • Duvelke_024
  • Nederlands
  • 1537 woorden
  • 8694 keer
    1 deze maand
  • 2 april 2012

1. De datum van het filmverslag is 10 februari 2012
2. De titel van de film is Komt een vrouw bij de dokter
3. De producent van de film is Reinout Oerlemans
4. De regisseur van de film is Reinout Oerlemans
5. Het genre van de film is drama en romantiek
6. De belangrijkste acteurs zijn Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver
7. Het land van herkomst is Nederland
8. Eventuele bijzonderheden over de film: De film is gebaseerd op het boek van Raymond van de Klundert.

9.Stijn en Carmen zijn een gelukkig stel. Ze hebben alles: geld, een goede baan, een mooi huis en een dochtertje. Als Carmen een knobbeltje ontdekt in haar borst, verandert dit hun leven voorgoed. Ze zijn er achter gekomen dat Carmen borstkanker heeft.

Stijn, die al zijn hele leven vreemdgaat, probeert zijn leven te verbeteren. Dat lukt hem niet, omdat hij zo erg met de ziekte van zijn vrouw. Hij begint meer te drinken en gaat achter elke vrouw aan die hij maar kan krijgen. Nu is het niet zo dat hij niet van zijn vrouw houdt, maar hij heeft het er moeilijk mee en verwerkt zo zijn verdriet. Hij zegt tegen Carmen dat hij niks voelt voor andere vrouwen alleen dat hij het doet voor het plezier die hij dat beleeft.Maar dan ontmoet hij Roos tijdens carnaval. Roos is de vrouw waar hij al heel lang achter aan zit, om met haar in bed te belanden. Dat is hem nog nooit gelukt. Dan blijkt het dat ze beide iets voor elkaar voelen. Stijn gaat dan vreemd met Roos en het blijft niet bij een keer. Terwijl hij met Carmen zoveel mogelijk probeert te genieten van zijn leven, gaat zijn seksuele leven verder bij Roos.

Met Carmen gaat het steeds slechter en slechter. Carmen krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Haar borst wordt geamputeerd. Haar haren vallen uit en de chemokuren helpen niet meer. Omdat Carmen niet meer lang te leven heeft proberen ze zoveel mogelijk dingen samen te doen, voordat het te laat is. Vrienden te bezoeken, op reis gaan. De familie van Stijn en Carmen komen bij elkaar en beginnen de voorbereidingen als Carmen er niet meer is.

Luna, het dochtertje van Stijn en Carmen, wordt langzaam voorbereid op de dood van haar moeder. Carmen houdt een dagboek bij waarin ze schrijft en tekent voor haar dochtertje. Carmen en Stijn willen een kist maken voor Luna met allemaal dingetjes van Carmen. Ze kopen een nieuw huis en beginnen aan de voorbereiding van de dood van Carmen.

Stijn gaat vanaf het moment niet meer naar Roos, maar houdt wel contact met haar. De laatste dagen voordat Carmen een eind aan haar leven gaat maken zijn slopend. Die dag is aan gebroken: Stijn en Luna moeten nu van Carmen afscheid nemen. De dokter komt met een drankje, dat Carmen moet opdrinken. Het drankje heeft niet zijn werk gedaan, dus moet de dokter een spuit geven. Het is verschrikkelijk hoe het is gegaan, maar een ding is zeker: Stijn weet dat Carmen geen pijn meer heeft.

10. Carmen: De vrouw van Stijn heeft ook alles mee tot ze ontdekt dat ze borstkanker heeft. Ze nog eens voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest. Toen kwam er uit dat ze geen borstkanker had, een foute diagnose. Ze wordt heel erg ziek maar zet alles op alles om beter te worden. Ze houdt heel erg veel van Stijn en accepteert van hem dat hij af en toe vreemd gaat. Carmen wordt gespeeld door Carice van Houten

Stijn: De man van Carmen die alles heeft in zijn leven wat die wil: goede baan vrouw kind, geld. Totdat zijn vrouw Carmen borstkanker krijgt. Stijn heeft het hier heel erg moeilijk mee en weet niet goed hoe hij ermee moet omgaan. Hij blijft Carmen steunen maar gaat ook in de tijd dat Carmen ziek is met Roos vreemd. Stijn wordt gespeeld door Barry Atsma


11. Huisarts: Hij vertelt Carmen en Stijn dat Carmen ernstig ziek is. De huisarts wordt gespeeld door Pierre Bokma.

Oncoloog: Zij onderzoekt Carmen en behandelt haar tijdens de chemokuren. De oncoloog wordt gespeeld door Sacha Bulthuis.

Thomas: is een vriend van Stijn. Thomas en Stijn gaan vaak samen uit en zijn ook naar Miami geweest in de tijd dat Carmen borstkanker had. Ze steunen Stijn erg in de moeilijke 'kankertijd’. Thomas wordt gespeeld door Mark Scholten.

Moeder van Carmen: de moeder van Carmen steunt Stijn en Carmen erg. Ze steunt vooral Stijn, die het er erg moeilijk mee heeft. Ze doet wat ze kan doen, terwijl ze eigenlijk afscheid neemt van haar dochter Carmen. De moeder van Carmen wordt gespeeld door Beppie Melissen.

Frenk is een vriend van Stijn. Frenk en Stijn gaan vaak samen uit en zijn ook naar Miami geweest in de tijd dat Carmen borstkanker had. Ze steunen Stijn erg in de moeilijke 'kankertijd’. Frenk is samen met Stijn de eigenaar van hun marketingbureau. Frenk wordt gespeeld door Jeroen Willems.

Sharon: wordt gespeeld door Kim Kötter. Zij gaat met Stijn vreemd gaat wanneer Carmen ziek wordt.

Roos gaat vreemd met Stijn. Ze weet dat het fout is, maar ze steunt hem enorm. Ze is een kunstenares en houdt enorm veel van Stijn. Roos wordt gespeeld door Anna Drijver

Luna: Het dochtertje van Stijn en Carmen. Ze is nog maar jong en begrijpt dus niet goed wat er met haar moeder aan de hand is. Ze heel dapper als ze afscheid moet nemen van haar moeder ‘die een engeltje wordt’. Luna wordt gespeeld door Yfke Wegman en Isabelle Moerman


12.Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Nederland, Amsterdam en Zorgvlied. Maar ook in Miami en Barcelona. Miami, omdat Stijn daar met zijn vrienden op vakantie gaat: een heus ‘mannenweekend’ en in Barcelona omdat Stijn, Carmen en Luna daar samen op vakantie zijn, nadat Carmen besloten heeft om onnatuurlijk dood te gaan als het moment daar is. In Barcelona viert Carmen de laatste vakantie.

13.Het verhaal speelt zich in deze tijd af. Dat merk je aan de medicijnen die er nu zijn en de mogelijkheden van het opereren. Die hadden ze vroeger niet. En vroeger wisten ze niet zo veel van kanker af, maar nu wat meer dan voorheen.

14.De opbouw is simpel er zitten geen flashbacks in. Het verhaal wordt verteld vanuit het Ik-perspectief. De Ik-persoon is Stijn. Hij vertelt hoe hij het allemaal mee maakt; van dag tot dag. Dus het is heel gemakkelijk te volgen.

15.Wanneer Carmen overlijdt. In het begin van het verhaal wist je nog niet zeker of ze het wel of niet zou overwinnen. Maar hoe verder je de film kijkt, zie je dat ze het niet overleeft haar uitval, misselijkheid, in bed plassen. Haar lichaam wordt steeds zwakker en zwakker. Ik vond dat ook meteen het ergste momenten, begon er van te huilen.

16.Het thema is liefde, vreemdgaan en kanker. Liefde omdat Carmen van Stijn blijft houden ook al gaat hij vreemd met vrouwen. Vreemdgaan, omdat Stijn met elke vrouw zijn bed deelt als hij de kans krijgt. Kanker omdat kanker natuurlijk een ongeneeslijke vorm van kanker heeft en heel de film er overgaat.

17.Het verhaal is het waargebeurde verhaal, want de schrijver van Komt een vrouw bij de dokter heeft dit zelf mee gemaakt. Kluun en zijn vrouw strijden tegen de ziekte kanker. In het boek en film heten zij Stijn en Carmen. Ze hebben een dochtertje, Luna.

18.Ik vond het heel makkelijk te begrijpen want ze gebruikte geen moeilijke woorden. Omdat het ook in deze tijd afspeelt. Alleen vond ik hem wel heel erg zwaar. Maar dat wist ik al van te voren dat het een zware film was. Maar toch wilde ik hem zien, omdat de reacties wel heel positief waren over de film.

19.Ik vind dat de film slecht afloopt. Omdat Carmen een eind maakt aan haar leven, omdat ze te veel pijn heeft. Aan de ene kant snap ik wel dat ze dat doet, maar aan de andere kant ook weer niet. Ook vind ik dat het niet goed afloopt, omdat Luna zonder haar echte moeder moet opgroeien. Maar ik dacht echt in het midden van de film dat ze beter zou worden. Maar helaas niet dus.

20.Ik vond het een hele mooie film waar ik nog steeds over nadenk. Hoe mensen zicht voelen en wat ze allemaal mee maken. Als ik nu het woord kanker hoor..dan denk ik, weet je wel wat je in je mond haalt? Vele zouden deze film moeten kijken en dan nog een keer nadenken of ze met kanker schelden. Verder kan ik niet tegen vreemdgaan, ik snap Carmen niet dat ze bij Stijn bleef. Ik snap wel dat Stijn het heel zwaar had. Maar toch hoe durf je dat te doen? Je bent toch niet zomaar getrouwd met iemand? Ik vond de film ook heel mooi verfilmd van het boek komt een vrouw bij de dokter. Een vrouw die zo jong is en nog een hele toekomst voor zich heeft. Dat er gewoon binnen een dag alles veranderd door kanker.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1377

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.