Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Maastrichtse scholen blunderen: 354 examens ongeldig verklaard

Maastrichtse scholen blunderen: 354 examens ongeldig verklaard

In Maastricht gaan het Sint-Maartenscollege en het PortaMosana College niet zo lekker. Vrijdagmiddag kwam namelijk naar buiten dat 354 eindexamens van vmbo-leerlingen van deze scholen ongeldig zijn verklaard. Minister Slob spreekt van 'ernstige fouten'.

In alle gevallen gaat het om schoolexamens, die volgens de Onderwijsinspectie verkeerd werden afgenomen. De inspectie noemt het ongeldig verklaren van de eindexamens een 'vergaand maar noodzakelijk besluit om de betrouwbaarheid van de diploma's in het algemeen - maar ook die van deze leerlingen - te kunnen garanderen.'

Wat er precies mis is gegaan, wordt niet duidelijk. Wel wordt er gesproken over een mogelijke oplossing voor de gedupeerde leerlingen. Bijvoorbeeld het opnieuw afnemen van zowel de schoolexamens als de eindexamens in de zomer. Toch lijkt een groot gedeelte van de scholieren veroordeeld tot nog een examenjaar. 

Weekend vieren

Beide scholen waren niet beschikbaar voor commentaar, maarja: we belden dan ook pas na 17:00. Die hadden al lekker weekend natuurlijk.

Het volledige statement van de Rijksoverheid lees je hier

A D V E R T E N T I E
Wil jij honger de wereld uit helpen op een duurzame manier? Dat kan door bijvoorbeeld planten te laten groeien op een zilte bodem of door de banaan van uitsterven te redden. Dit en nog veel meer leer je met de bachelor Plantenwetenschappen aan de Wageningen University! Lijkt het jou wel wat om met planten de wereld te verbeteren? Kom dan naar de meeloopdag op 28 november!

Meld je aan!
Bereken je voorlopige cijfer