Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De meest bijzondere klachten van dit examenjaar

De meest bijzondere klachten van dit examenjaar

Pakweg 175.000 keer klagen. Probeer even te beseffen hoe veel dat is. Honderdvijfenzeventigduizend keer. Ongekend. En zoals elk jaar het geval is, heeft het LAKS uit al die berichten weer een heerlijk lijstje opgesteld met de meest bijzondere klachten van dit klaagseizoen. We zijn deze klagers enorm dankbaar dat ze de moeite hebben genomen om hun klacht met de wereld te delen. 

1. Kots-op-rug-beleid

Wat is het ergste wat je kan gebeuren tijdens een examen? Keihard falen, toch? Fout, probeer het nog eens.

Deze ongelukkige examenkandidaat zat rustig te werken, totdat hij opeens gestoord werd door een mede-leerling achter hem. Laatstgenoemde zal zenuwachtig geweest, of misselijk, of gewoon doodziek. Hoe dan ook: in een keurig boogje vertrok er een lading kots uit de mond van leerling een; eindigend op de rug van leerling 2. Alsof dat nog niet erg genoeg was, werd er door de surveillanten gemaand om door te werken: "Tijdens het laatste half uur werd er gekotst in het lokaal over mij heen door een andere examenkandidaat, maar de docenten ondernamen geen actie. Pas tijdens het laatste kwartier werd het opgeruimd.

2. Surveillant met vieze voeten

We gaan nog even door op de onsmakelijke tour. Die situaties blijven je tenslotte het langst bij. Deze havist werd geteisterd door de zweetvoeten van een surveillerende gymleraar. "Ik zat voor de tafel van de surveillanten en ze keken me recht aan. Een van hen was een gymleraar in korte broek en blote voeten." We zullen je de precieze bewoordingen besparen, maar in de praktijk schuurde de gymleraar zijn schmutzige eeltpoten over elkaar heen. Naar alle waarschijnlijk spookt dit beeld nog steeds door het hoofd van de desbetreffende klager. We wensen hem of haar veel sterkte.  

3. Hoofd op hol door Bieber

Examens kunnen geweldig of vreselijk verlopen. Ze kunnen je op het verkeerde been zetten, inspireren of kapot maken. Deze eindexamenkandidaat ging met een existentiële crisis naar huis. "Ik deed examen in het vak TeHaTex en kwam een een vraag over Justin Bieber tegen. Er werd gezegd dat hij knap zou zijn en ik moest hier op reageren. Maar dit is heel subjectief en ik kon de vraag daardoor heel moeilijk beantwoorden." 

Veel sterkte. Niemand zou dat moeten meemaken. 

4. Terrorvleermuis en aso-eekhoorns

Dit jaar ook een dierlijk segment in het lijstje, waar een leerling berichtte dat zijn gymzaal tijdens een examen werd geterroriseerd door een vleermuis, terwijl een andere examenkandidaat klaagde over twee hyper-agressieve eekhoorns die elkaar keihard aan het kapotmaken waren.

Wat een beestenboel. In beide gevallen leverde het de kandidaat in kwestie wat afleiding op. Dat valt overigens te begrijpen, maar laten we eerlijk zijn: terrorvleermuizen en aso-eekhoorns zijn heel wat interessanter dan een wiskunde-examen van drie uur lang. 

5. Skirre stoelen

Leerlingen van één dezelfde school klaagden, verdeeld over meerdere dagen, over het feit dat meerdere stoeltjes bezweken onder de examendruk (of ten gevolge van de shitty kwaliteit). Zodoende lagen diverse leerlingen spontaan op de grond. Een hoog verboden-te-lachen-niveau als je het ziet gebeuren.

6. Geuroverlast

We eindigen zoals we ook begonnen: smakelijk. Geen geluidsoverlast, maar geuroverlast. Hierbij klaagt leerling A over leerling B. Eerstgenoemde omschreef zijn/haar ervaring als volgt: "De persoon waar ik achter zit bij ieder examen, stinkt enorm naar zweet. Bij de schoolexamens had ik hier al last van, maar nu is hij erg zenuwachtig en zweet hij tien keer zo erg. Dit stoort mij heel erg tijdens het maken van de examens." 

Bereken je voorlopige cijfer