Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Een recap van de tweede examenweek

Een recap van de tweede examenweek

Na een lang weekend gingen examenkandidaten dinsdag weer hard aan de bak. Afgezien van een grote ophef rondom het havo-examen m&o, is er weinig spannends gebeurd.

Dinsdag, dag 6

Een druilige lentedag luidde de tweede examenweek in. Business as usual.

Dit is het Eindexamenjournaal van dag 6.

Woensdag, dag 7

Internet stond op z'n kop door onderstaande foto die woensdagochtend de wereld in werd geslingerd. Let wel: deze twitteraar is NIET de persoon die de foto gemaakt heeft. Later deze week kwam de schuldige aan het licht.

Voor korte tijd leek het er op dat havisten hun examen m&o niet langer meer konden maken. Gelukkig bleek het Twitterbericht al gauw een hoax. Het CvTE liet op hun website het volgende weten:  "Op internet (Facebook, Twitter) gaat het gerucht dat het centraal examen management en organisatie (m&o) havo van vanmiddag (13.30 – 16.30 uur) al op Examenblad.nl zichtbaar zou zijn geweest. Dit is NIET het geval. Er is geen enkele leerling die voorkennis kan hebben van dit examen of het correctievoorschrift. Het centraal examen m&o havo gaat gewoon door vanmiddag."

Dit is het Eindexamenjournaal van dag 7.

Donderdag, dag 8

Het is de grootste nachtmerrie van iedere examenkandidaat: een brandalarm dat afgaat terwijl je zit te ploeteren in de zaal. Een bekende van de redactie meldde dat er op het Ds. Pierson College in Den Bosch een brandalarm om 13:40 afging voor 30 seconden. Het voorval is door de school bevestigd, maar ze willen er verder niets over kwijt. De oorzaak blijft onbekend.

Dit is het Eindexamenjournaal van dag 8.

Vrijdag, dag 9

Vrijdag dook er een filmpje op van het razend populaire Instagram account 'eindexamenmemes2018', waar de oprichter spijt betuigt. "Ik heb een fout gemaakt. Op een gegeven moment heb ik gezegd dat de antwoorden van het havo-examen m&o online stonden, maar dat was niet zo. Dat was eigenlijk als grap bedoeld", bekende hij op zijn pagina. Het Instagramaccount zal na de examens verwijderd worden.

Het lijkt er op dat de examens jullie zodanig hebben uitgeput, dat jullie minder naar de klachtenlijn grijpen. Volgens het LAKS is er een geleidelijke daling in de hoeveelheid klachten zichtbaar. 

Deze hoeveelheid klachten zal vanaf vrijdag gestaag afnemen, want de overgebleven vmbo'ers rondden om 15:30 hun examens van het eerste tijdvak af. De havisten en vwo'ers mogen gelukkig nog in dit bizar zonnige weekend lekker gaan blokken. 

Zowel de vakantievierders als de strijders kunnen alvast gaan nadenken over hun examenreis. KLM organiseert ook dit jaar KLM's Geslaagde Actie, waarbij KLM maar liefst 12 examenkandidaten beloont met twee tickets naar hun zelfgekozen KLM-bestemming. De actie gaat dinsdag 29 mei om 16:00 van start. Meer weten? Klik hier.

Dit is het Eindexamenjournaal van dag 9.

 

Geniet van de heerlijke dagen, examenvolk! Tot maandag.

Bereken je voorlopige cijfer

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.