Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Lastige meerkeuzevragen bij vmbo-examen Fries

Lastige meerkeuzevragen bij vmbo-examen Fries

Een kleine groep van 96 vmbo-leerlingen maakte vanochtend het examen Fries. Het examen was makkelijk, daar waren onze correspondenten het over eens. Anneke Heida (16): "Ik had mij goed voorbereid door proefexamens te maken, dus ik ging met een ontspannen gevoel naar binnen."

De onderwerpen van de teksten zijn na het examen meteen weggevaagd, maar de laatste tekst is iedereen bijgebleven. "De tekst ging over de schrijfster Hanneke de Jong. Het was een leuke tekst en makkelijk te lezen", vertelt Marit Mulder (17).

Meerkeuze

Dian Snoek (17) had ook de proefexamens gemaakt en merkte op dat het wat gemakkelijker was. Ze liep wel tegen de multiple-choice vragen aan. "De open vragen waren prima te doen, maar de meerkeuze vragen leken meerdere antwoorden goed te zijn." Zowel Marit als Anneke sluiten zich hierbij aan.

Marit had wel last van docenten. "Ze liepen de hele tijd heen en weer dat was wel vervelend." Ook Anneke werd verstoord. "Er reed een trekker voorbij, maar toen de ramen dicht werden gedaan, kon ik me weer concentreren."

LAKS en docent

De reactie van de docent wordt vanmiddag toegevoegd. "We hebben tot op heden nog geen enkele klacht over het examen Fries ontvangen”, geeft klachten-coördinator Lizelot van den Berg door.

Eindexamenpoll Fries vmbo

Wat vond jij van het examen Fries voor vmbo?
23 stemmen

Vanaf maandag 14 mei t/m 29 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en de Eindexamens Facebookpagina voor supersnel nieuws. Check ons YouTube-kanaal voor een dagelijks examenjournaal rond de klok van 19:00u!

Antwoorden vmbo gt Fries
Bereken je voorlopige cijfer

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.