Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Havo- en vwo-examens Fries goed op niveau

Havo- en vwo-examens Fries goed op niveau

Een klein groepje examenleerlingen, 22 vwo’ers en 32 havisten, maakten vanochtend het examen Fries. Wij spraken een docent en een leerling. “Ik maakte het vwo-examen in m’n eentje”, vertelt de-18 jarige Wieke Bouma.

Wieke vond het een makkelijk examen. "Ik had helemaal niet geleerd, maar het ging uiteindelijk wel goed." De teksten gingen over de rol van sport in een religie en de streekmuziek van Friesland. "Het was eerder saai dan interessant. Ik ben blij dat het er op zit en ga nu eindelijk van de vakantie genieten."

Op niveau

Reitsere Jonkman van het CSG Bogerman in Balk vond beide examens goed op niveau. "Havo was relatief makkelijker dan vwo, dat was te merken aan de hoeveelheid leerlingen die tot het einde bleven zitten. Bij havo konden er meer leerlingen voortijdig naar huis. Er was zelfs een leerling die na drie kwartier al naar huis vloog. De havisten kregen vooral speelse teksten voorgeschoteld, bijvoorbeeld over kussen en Friese cabaretiers. Het vwo had meer serieuze teksten, waar je echt goed te tijd voor moest nemen."

Eindexamenpoll Fries vwo

Wat vond jij van het examen Fries voor vwo?
5 stemmen

Vanaf maandag 14 mei t/m 29 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en de Eindexamens Facebookpagina voor supersnel nieuws. Check ons YouTube-kanaal voor een dagelijks examenjournaal rond de klok van 19:00u!

A D V E R T E N T I E
Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Bereken je voorlopige cijfer