Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De struggles van het boeken van een examenreis

De struggles van het boeken van een examenreis

Het is eindelijk zo ver. Het eindexamen is in zicht en daarmee ook die geweldig lange vakantie. Bij deze vakantie hoort natuurlijk een examenreis. Al jaren droom je van een mooie reis met je beste vrienden. Maar nu moet je natuurlijk nog wel met z'n allen een plan maken. Helaas gaat dit vaak zo makkelijk nog niet. Dit zijn de struggles die iedereen doorstaat bij het boeken van een examenreis.

Met wie?
Alhoewel sommigen misschien al gelijk een duidelijk beeld hebben van met wie ze op examenreis willen gaan, is dat voor anderen toch een groter probleem. Wil je met een enorme groep? Of toch juist met z'n tweeën? Alles heeft zo zijn voor- en nadelen, maar het kan wel een moeilijke beslissing zijn. Je wilt toch dat iedereen een leuke tijd heeft, maar je wilt ook niemand buitensluiten.

Geld
We blijven natuurlijk Nederlanders, dus geld speelt altijd een rol. Jij vindt dat het nu wel tijd is om al die welverdiende vakkenvullercentjes eens uit te geven, maar wie weet denken je vrienden hier wel anders over.  Dus misschien wordt het toch maar couchsurfen omdat je vrienden niet zo hard gespaard hebben. 

De bestemming
De een zal dromen van een (zuip)vakantie in Cherso, de ander wil toch liever backpacken in Vietnam. Alles kan, het is tenslotte jouw examenreis. Maar ook die van een ander. Dus, wordt het iene miene mutte of zijn jullie het al gelijk met elkaar eens? Mocht je er nou echt niet uitkomen kun je natuurlijk ook nog gaan interrailen, op die manier zie je verschillende bestemmingen en is hopelijk iedereen blij.

Vliegen
De meeste jongeren hebben niet al te veel geld, dus helaas zit first class vliegen er niet in voor je examenreis. Dus dan wordt het vechten om beenruimte of stoeltjes bij het raam. Hoe vervelend het vliegen ook kan zijn, het is wel een hele ervaring. Waarschijnlijk kan je later alleen maar lachen om hoe afschuwelijk die vlucht was. Onthoud ook: je bent op examenreis, dan maakt het niet eens meer uit dat er een stinkende man naast je zit.

De kamers
Wanneer je eindelijk een bestemming gevonden hebt en ook al weet met wie je gaat, komt het volgende probleem: de kamerverdeling. Zeker wanneer je met een grote groep op vakantie gaat kan dit een probleem zijn. Met sommige mensen wil je nu eenmaal liever geen tweepersoonsbed delen, of nog erger: iedereen wilt met jou op de kamer en jij moet kiezen. Zorg er in ieder geval voor dat je duidelijk met elkaar communiceert, en hou het natuurlijk wel gezellig!

 

Hoe veel problemen er ook komen kijken bij een examenreis, het blijft natuurlijk ontzettend leuk. Natuurlijk zijn dit eigenlijk alleen maar luxeproblemen, maar je moet er wel even door heen. Terwijl jij je zorgen maakt om al deze kleine problemen, zijn er nog genoeg andere scholieren voor wie de examenreis nog lang niet in zicht is. En het allerfijnste aan de examenreis is natuurlijk, dat of je nu slaagt of niet, je sowieso op vakantie gaat.

 

 

 

Bereken je voorlopige cijfer

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.