Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Gezakte vwo-leerling verliest rechtszaak

Gezakte vwo-leerling verliest rechtszaak
Dit is niet de leerling in kwestie.

De gezakte vwo'er die via een rechtszaak alsnog een diploma probeerde te fiksen, heeft vandaag te horen gekregen dat de rechter niets ziet in de argumenten van haar advocaat. Zodoende moet zij komend jaar opnieuw eindexamen doen.

Vorige week hebben wij de zaak  hier uitgebreid besproken. 

Het CvTE was alle gedupeerden al tegemoet gekomen door de normering aan te passen.  De aanklagers waren het hier echter niet mee eens. Waar de advocaat stelde dat zijn cliënt niet voldoende was gecompenseerd voor de fouten in het examen Frans, vond de rechter dat extra compensatie niet nodig zou zijn.

De advocaat vindt het een "uiterst teleurstellende uitslag". Door het verlies van deze week kan de scholier in kwestie niet aan haar vervolgopleiding beginnen. De uitslag van dit kort geding heeft ook invloed op andere eindexamenkandidaten die nipt gezakt waren op Frans, ook zij maken geen aanspraak op extra compensatie. 

Veel kritiek

Er was de afgelopen examenperiode enorm veel kritiek op het examen in kwestie. Lees hier de reacties van onze respondenten nog eens. 

Bereken je voorlopige cijfer