Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De mooiste cijferlijsten van dit examenjaar

De mooiste cijferlijsten van dit examenjaar

Ben je met de hakken over de sloot geslaagd? Deze drie scholieren lieten niets aan het toeval over. Ward, Heleen en Jorn verlaten de middelbare school met meerdere tienen op hun cijferlijst. De zesjesmentaliteit is aan deze whiz kids niet besteedt.

Baas

Heleen Mulder (17) uit Amsterdam behaalde vijf tienen en zes negens. Aan Het Parool liet ze weten wel hard geleerd te hebben. "Na school deed ik wel een uur of twee gemiddeld huiswerk en in het weekend wel vier uur per dag." 

Na de zomer blijft Heleen in de hoofdstad, waar ze natuurkunde zal gaan studeren aan de UvA. "Daarna misschien promoveren, want ik vind het heel leuk om onderzoek te doen."

Baas boven baas

Ward van der Schoot uit Breda heeft zes tienen op zijn eindlijst, maar eindigt wellicht met zeven tienen. Hij gaat namelijk herkansen, laat hij weten aan Omroep Brabant. "Hoe mooier de lijst, hoe beter. Daarom doe ik natuurkunde nog een keer over. Het is een kleine moeite."

Verwacht had Ward het niet. "Ik was totaal verrast." In tegenstelling tot Heleen gaat Ward waarschijnlijk niet in Nederland studeren, hij wil namelijk graag naar de Universiteit van Cambridge.

Baas boven baas boven baas

Jorn Bootsma (18) uit Schalkhaar laat alle andere scholieren achter zich: hij behaalde zijn diploma summa cum laude. Al zijn cijfers waren gemiddeld hoger dan een 9. Een ongekende prestatie.

Tegenover het AD reageerde hij uitzinnig. "Geweldig! Mijn ouders weten het nog niet eens. Die moet ik zo bellen." Jorn gaat met deze prachtige lijst studeren aan de prestigieuze universiteit Imperial College London.

 Voor een ieder die niet met negens en tienen, maar met vijfjes en zesjes geslaagd is: maak je niet druk. Beter op tijd pieken, dan te vroeg. 

 

Bereken je voorlopige cijfer