Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Makkelijke vragen bij Arabisch vwo en lange teksten bij Turks vwo

Makkelijke vragen bij Arabisch vwo en lange teksten bij Turks vwo

45 scholieren begonnen aan Arabisch en Turks vanmiddag. Fatema Almaliki vond het examen Arabisch makkelijk. "Ik was na anderhalf uur al klaar."

Fatema had er wel vertrouwen in, voor het examen. "Het is ook mijn moedertaal, dus dat helpt enorm. Ik vond het examen erg lijken op die van vorig jaar, alleen de vragen waren deze keer best makkelijk. Over het algemeen was het ook een duidelijk examen en verder niets opvallends."

Docent Zaki Darwish vond het vwo-examen Arabisch ook niet heel moeilijk. "De teksten voor vwo zijn vaker wat abstracter, en dat was deze keer ook zo. Het niveau was niet moeilijk en niet makkelijk, dus wel okay. De teksten bij havo vond ik wel wat origineler, maar het was geen slecht examen."

Turks

Cihat Agis deed het examen Turks vanmiddag en vond hem heel lang. "Er waren 51 vragen, veel waren meerkeuze maar toch leek er geen einde aan te komen. Ook waren er veel moeilijke woorden die ik moest opzoeken voordat ik de teksten helemaal begreep, waarschijnlijk omdat de teksten wat saaier waren dan vorig jaar. Ze gingen wat dieper in op de stof, wat het maken van het examen moeilijker maakt."

Ömer Faruk Mert vond de saaiheid van het examen wel meevallen, maar het aantal vragen ook te veel. "Op zich ging het wel goed. De teksten waren wel aan de lange kant en 51 vind ik toch heel veel, daarom heb ik alle tijd gebruikt. Die tekst over Karl Marx was heel saai, maar er waren ook een paar met onderwerpen die ik bij bijvoorbeeld Duits al gezien had dus dat was wel weer leuk."

Ömer had net zoals Cihat ook moeite met wat woorden. "Sommige woorden kon ik niet vinden in het woordenboek, dat was heel irritant. Ook waren er bij een aantal vragen waar je redenen moest geven, geen alineanummers aangegeven zoals ze bij andere vakken wel doen. Dat was heel tijdrovend. Maar verder ging het wel goed."

 

Vanaf woensdag 10 mei t/m 24 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en check onze livestream op onze Eindexamens facebookpagina elke dag rond de klok van 17:30u!

Antwoorden vwo Arabisch
Bereken je voorlopige cijfer