Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Vwo-examen Spaans pittige afsluiter

Vwo-examen Spaans pittige afsluiter

Ruim 2.000 vwo'ers moesten vanmiddag bij mediterrane temperaturen hun examen Spaans maken. Het examen vormde een pittig slot van deze afgelopen weken. De moeilijkheden zaten 'm vooral in de eerste teksten. 

Michiel Beekman zat met zijn gedachten bij zijn vrienden in Spanje. "Een hoop mensen zijn al op vakantie, dus dit examen was nogal tergend. Op het einde had ik moeite om me te concentreren." Michiel had slechts drie lotgenoten. "Wel grappig om met vier mensen in zo'n zaal te zitten."

Hij vond het examen zelf 'vrij intens'. "Er zaten een paar ingewikkelde teksten in, vooral tekst 5 was een hel, die ging over de kracht van woorden. Ook tekst 9 vond ik lastig, door de lange zinnen." 

Venijnig begin

Claire Rombouts en Falco van der Bent ondervonden vooral moeilijkheden bij de eerste teksten. "Ik schrok wel een beetje van de lange teksten aan het begin", vertelt Claire. "Gelukkig waren de vragen wel te doen. En bij de op-een-na-laatste tekst maakte een schattige puppyfoto veel goed."

"Het venijn zat voor mij echt in het begin", zegt Falco. "Er zat bijvoorbeeld een onduidelijke tekst in over geld verstoppen. Die vond ik echt vaag." Daarnaast zorgde een soort ingezonden brief voor problemen. "De brief ging over een leraar, maar ik wist niet of het nou positief of negatief was, en dat was nou net de vraag", vertelt hij.

Vakantie

Gelukkig ging het bij hem naar het einde toe steeds beter. "Qua tijd was het ook goed te doen. We waren nog best met een grote groep, ongeveer twintig mensen deden bij ons examen Spaans."

De eindexamens zitten er nu ook voor de scholieren met 'bijzondere' talen in hun pakket op. Ze geven alle drie aan niet te gaan klagen, het vooruitzicht van vakantie is aantrekkelijker. 

Vanaf woensdag 10 mei t/m 24 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en check onze livestream op onze Eindexamens facebookpagina elke dag rond de klok van 17:30u!

Antwoorden vwo Spaans
Bereken je voorlopige cijfer

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.