Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Veel ritmevragen in vwo-examen muziek

Veel ritmevragen in vwo-examen muziek

De muzikale kennis van 1020 vwo-scholieren werd vanochtend getest op het examen muziek. Lisa Bouwman vond het wel goed gaan. “Ik vond het examen zeker vergelijkbaar met oudere examens.”

Behalve de een-na-laatste vraag vond ze het examen goed te maken. “Er werd wel veel gevraagd naar ritmes in vergelijking met andere examens die ik gezien heb, maar ik vind dat wel een leuk onderwerp. Je hoefde niet heel veel specifieke kenmerken te weten.”

Weinig vergelijkingsmateriaal

Wat Lisa wel lastig vond, was dat er niet veel was om mee te vergelijken. “Ik heb wel bij elke vraag iets kunnen invullen, maar ik had dan ook goed geleerd en geoefend. Ook al waren er niet veel examenvragen om te maken.”

Roman Schuring vond dat ook lastig. “Zo weet je niet precies wat je kunt verwachten. Maar dit examen is wel goed te vergelijken met dat van vorig jaar, ook al vroegen ze net als bij het havo-examen veel naar instrumenten. Er waren ook weinig weggeefvragen en juist veel open vragen, dat vond ik wel vervelend want ik had de tijdskennis niet heel goed geleerd. Het ging dus niet super, ook al was het niet extreem lastig.”

Normaal

Bob van der Meulen vond het een vrij normaal examen. “Het kwam wel overeen met wat ik had verwacht, heb er ook totaal geen klachten over. Als je gewoon had geleerd, kon je alle vragen maken.”

Sterre Teunisssen, klachtencoördinator van het LAKS, vertelt dat er heel weinig klachten zijn. "We hebben maar een handvol klachten binnengekregen, dus er valt nu weinig over te zeggen. Maar het lijkt mij daarom geen heftig moeilijk examen."

Vanaf woensdag 10 mei t/m 24 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en check onze livestream op onze Eindexamens facebookpagina elke dag rond de klok van 17:30u!

A D V E R T E N T I E
Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. DŠt leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!
Antwoorden vwo Muziek
Bereken je voorlopige cijfer

Inholland - poll - 102019 - vraag 2

Welke vragen wil jij stellen tijdens de Open Avond?