Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Gemengde reacties op havo-examen wiskunde A

Gemengde reacties op havo-examen wiskunde A

Om 13:30 uur begonnen meer dan 38.000 havisten aan het wiskunde A-examen, gereed met linialen en geo-driehoeken. Bij Sam Cornelisse ging het ‘helemaal prima’. "Ik vond het eigenlijk een super chill examen."

Sam had wel veel geoefend. "Maar ik vond dit examen eigenlijk makkelijker dan de oefenexamens. De vragen waren voornamelijk vergelijkbaar, alleen die vragen over een koraalrif vond ik lastiger en daar was je ook veel tijd aan kwijt. Maar de vragen waren niet moeilijk en ik ga er daarom zeker niet over klagen."

"Veel oefenen is ook een must om het examen goed te maken", vertelt Frank Solleveld. "Het examen was niet lastig, je moest alleen vaak intersect gebruiken op je grafische rekenmachine en de laatste vraag was wat moeilijker. Vraag 21 begreep ik ook niet helemaal, maar het hele examen ging op zich wel."

Verlenging

Pepijn Stoop is helemaal niet te spreken over het examen. "De vragen die over statistiek gingen vond ik zo moeilijk, ik wist gewoon echt niet wat ik moest doen terwijl ik wel goed had geleerd. De vragen waren ook allemaal zo lang dat ik nu na het examen helemaal doorgekookt ben. Op een gegeven moment begon mijn hoofd ook zo te duizelen dat ik een halfuur verlenging heb gekregen, maar daardoor duurde het eigenlijk alleen maar langer."

Noah van der Put heeft er wel een goed gevoel aan over gehouden. "Er werd in het begin naar opvallend veel basiskennis gevraagd, dus daar zat weinig diepgang in." Vraag 21, die Frank ook moeilijk vond, was voor Noah ook onbegrijpelijk. "Die vraag was heel vaag en het examen was ook wel lang, maar het hele examen was best goed."

Nieuw programma

Docent Hester Vogels vond het examen ook representatief. "Het enige wat me specifiek opviel aan het examen, was dat er bij de eerste vraag gelijk een moeizame tekst werd gegeven. Dat kan heel demotiverend zijn voor de leerlingen."

Ook zaten er volgens Vogels weinig vragen in over ingewikkelde algebra. "Dat is voor veel wiskunde A-leerlingen fijn, maar ook zonde omdat daar veel werk is in gestoken. Maar over het algemeen vond ik het een goed examen, zeker voor een nieuw programma-examen."

Sterre Teunissen, klachtencoördinator van het LAKS, vertelt dat ze nog niks specifieks kunnen zeggen qua klachten. "Er zijn wel wat mensen die de klachtenlijn hebben gebeld en zeiden dat het een heel naar examen was, maar over het aantal klachten kunnen we nu niets zeggen."

Vanaf woensdag 10 mei t/m 24 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en check onze livestream op onze Eindexamens facebookpagina elke dag rond de klok van 17:30u!

A D V E R T E N T I E
Leren is keuzes maken. Continu blijven zoeken, twijfelen, vallen en opstaan. Dát leren, dat leer je bij Hogeschool Inholland. Tijdens onze Open Avond op woensdag 30 oktober staan onze studenten en docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Kom langs en ontdek of jij hier past.

Meer info!
Antwoorden havo Wiskunde A
Bereken je voorlopige cijfer

Inholland - poll - 102019 - vraag 2

Welke vragen wil jij stellen tijdens de Open Avond?