Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Zit jij op het vmbo? Vul dan deze vragenlijst in over vakwedstrijden. Kost je een paar minuutjes en je verdient gegarandeerd 5 euro. Alvast bedankt! 

Meedoen

Zo kom je de dagen tot de examenuitslag door

Zo kom je de dagen tot de examenuitslag door
Blogger Casper zat een paar jaar geleden ook vol zenuwen te wachten op Het Telefoontje.

De dag des oordeels komt steeds dichterbij: donderdag zijn de examenuitslagen bekend. Je stressniveau komt tot 'n kookpunt en je hebt nu vast alleen maar slapeloze nachten. Het liefst wil je de gedachte dat je zakt naar de periferie van je bewustzijn verbannen, maar dat lukt nu eenmaal niet. Ik geef je graag een paar tips om je leven tot aan het belangrijke telefoontje iets draaglijker te maken, want je wil natuurlijk wel met volle teugen van je vakantie genieten. 

1. Citytrip

Nu je toch vrij hebt, kun je het beste gewoon geld over de bank smijten en even snel een citytripje doen naar Berlijn, Barcelona of Kopenhagen bijvoorbeeld. Persoonlijk denk ik dat dit de beste remedie is tegen 16 juni-stress. Terwijl jij zit te zonnen aan de Middellandse Zee, vergeet je al gauw dat er straks in Nederland een telefoon voor je gaat rinkelen. Je bent namelijk met hele andere zaken bezig, zoals welk kiekje Instagram-waardig is of met welke buitenlandse hottie je vriend/vriendin nu weer de hotelkamer mee in is gedoken. 

2. Zuipen tot we kruipen

Misschien niet een heel verantwoordelijk advies, maar die feestjes die je in je examentijd had moeten skippen, kun je nu wel bijwonen! Onvergetelijke nachten in de discotheek, bij iemand thuis of in een keet doen het 16 juni-moment opeens heel onbelangrijk lijken. Echter, zuip niet te veel baco's achterover, want dan vergeet je die "onvergetelijke nachten" ook en da's zonde. Tenzij je met je smoel op iemands story in Snapchat staat natuurlijk, dan zie je met je katerogen wat je de nacht ervoor allemaal hebt uitgespookt.  

3. Fulltime werken

Naast het feit dat je dan gelijk een leuk zakcentje verdient voor bijvoorbeeld je vakantie, is dit ideaal om het uitslagmoment te vergeten. Je zit met je hoofd natuurlijk helemaal ergens anders, want je bent bezig met producten fifo erin gooien. Of je werkt in de horeca en je raakt gefrustreerd door veeleisende gasten of vieze borden. Niet te vergeten de krijsende kinderen in de ballenbak die in 9 van de 10 restaurants staan. 

4. Herbal-thee

Even een moment voor jezelf nemen is belangrijk. Een middeltje dat hierbij werkt is thee, herbal-thee welteverstaan. Gooi je vader met z'n Telegraaf van de fauteuil en claim 'm voor jezelf. Zak lekker in de stoel weg, voeten op de salontafel en neem een slok. Relax en geniet van de zon die op je bol schijnt. 

5. Binge-watching/-gaming

Nog iets wat je eigenlijk niet in je examentijd mocht doen maar stiekem wel hebt gedaan: Netflixen of gamen. Er zijn vast genoeg series te bingen! Je kan ook nostalgisch doen en bijvoorbeeld een Harry Potter-marathon houden (19u en 40 min), of een James Bond - marathon (50u en 54 minuten). Gamen is natuurlijk ook een mogelijkheid, Steam zal vast wel een Summer Sale hebben. Genoeg uren om jezelf even bezig te houden dus. Vergeet alleen niet af en toe te slapen.

Bonustip
Neem even de tijd om al die boekverslagen en samenvattingen die je de afgelopen jaren fanatiek gehamsterd hebt up te loaden naar Scholieren.com. Je helpt er volgende generaties scholieren enorm mee, en iets doen voor een ander voelt gewoon goed.

Kortom, vind iets waarmee je jezelf eigenlijk continu mee bezig kan houden. Zo vergeet je dat de dag des oordeels eraan komt. Het allerbelangrijkst is: relax! Het zijn slechts drie woorden die je via de telefoonlijn hoort, meer is het niet. Stress is ongezond, krijg je bovendien rimpels van. Geniet gewoon van je extra lange vakantie.

voeg reactie toe

6539
A D V E R T E N T I E
Wil jij honger de wereld uit helpen op een duurzame manier? Dat kan door bijvoorbeeld planten te laten groeien op een zilte bodem of door de banaan van uitsterven te redden. Dit en nog veel meer leer je met de bachelor Plantenwetenschappen aan de Wageningen University! Lijkt het jou wel wat om met planten de wereld te verbeteren? Kom dan naar de meeloopdag op 28 november!

Meld je aan!
Bereken je voorlopige cijfer