Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De tien meest bizarre examenklachten

De tien meest bizarre examenklachten

Nog even en we trappen weer af met de eindexamens. Ook de klachtenlijn van onze collega's van het LAKS is weer geopend vanaf Examendag één. Je kunt bij ze terecht met al je klachten over de examens. Om een beetje inspiratie op te doen, maakten wij een overzicht van de tien gekste klachten van de afgelopen jaren.

1. Sexy surveillante
Examenkandidaten konden zich tijdens dit examen maar moeilijk concentreren: de surveillante zou namelijk een string hebben gedragen die overduidelijk zichtbaar was. Dat vonden ze veel te sexy; klagen dus!

2. Schreeuwende pauw
Ook niet zo prettig: een schreeuwende pauw tijdens je examens. (Voor diegenen die niet weten hoe dat klinkt, hier een voorbeeldje) De pauw stond op het dak van de examenzaal en maakte nogal een potje herrie. Het is onbekend hoe het met de pauw is afgelopen.

3. Spinnen
Nog meer dierenleed op een school in Zaltbommel. Er kropen overal spinnen onder de tafels vandaan. De school gaf bij het LAKS aan last te hebben van een spinnenplaag.

4. Puist
Een jongen klaagde bij het LAKS over het feit dat hij in de gymzaal achter een leerling met een enorme puist in zijn nek moest zitten. Hij vond dat niet appetijtelijk, en kon zich daardoor moeilijk concentreren op het examen. Helaas kon het LAKS daar niks voor hem aan doen...

5. Kapotte stoel
Het zal je maar gebeuren: zit je een examen te maken, zak je opeens door je stoel! Dat overkwam vijf leerlingen op het Veluws College in 2012. Gelukkig kregen ze alle vijf wel meteen een nieuwe stoel.

6. Scheurende Formule 1-wagen
Uitgerekend op een van de examendagen werd in Lelystad een televisiespotje opgenomen met autocoureur Jos Verstappen. Daarbij veroorzaakte zijn Formule 1-wagen geluidsoverlast in de hele stad. Niet echt bevordelijk voor de concentratie van de gespannen examenkandidaten.

7. Stankoverlast
Ook niet erg bevorderlijk voor je concentratie: stankoverlast. Zo klaagde er iemand over een verschrikkelijke stank, nadat er iemand in de gymzaal had gekotst.

8. Huilende meisjes
Een jongen belde op om te vertellen dat zijn concentratie ernstig verstoord werd door twee huilende meisjes. Zij vonden het examen waarschijnlijk te moeilijk en barstten in tranen uit. De jongen had geen meelij met zijn jankende klasgenootjes en diende een klacht in.

9. Veel te vroeg
Het LAKS kreeg ook een klacht binnen van een scholier die vond dat de examens elke dag te vroeg begonnen. "Zijn eerste bus vertrekt pas om 09:00 uur, terwijl de examens om 08:30 beginnen," zo vertelde de toenmalige klachtencoördinator.

10. Sexy vraag
Ditmaal werd een examenkandidaat niet afgeleid door een te sexy surveillante, maar door een sexy vraag. Een mannelijke scholier klaagde dat-'ie tijdens het havo-examen Natuurkunde uit z'n concentratie gebracht werd door een wel erg seksueel getinte vraag. Vanaf toen dacht-'ie alleen nog maar aan hele andere dingen dan de toetsstof, zeg maar.

Wij hebben de vraag even opgezocht. "Professor Barrett en twee studenten staan op een loopbrug en bewegen ritmisch op en neer met een bepaalde frequentie. Daardoor komt de hele brug in trilling.
Deze situatie is gefilmd. (...)"

En? Krijg jij d'r ook vieze gedachten van?

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2016.

voeg reactie toe

2131
A D V E R T E N T I E
Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Bereken je voorlopige cijfer