Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Zit jij op het vmbo? Vul dan deze vragenlijst in over vakwedstrijden. Kost je een paar minuutjes en je verdient gegarandeerd 5 euro. Alvast bedankt! 

Meedoen

Gemengde reacties op vmbo-examen nask 1

Gemengde reacties op vmbo-examen nask 1
Beeld: Arjan van Luttikhuizen
  • 21 mei 2015

  • 0

  • Jorieke

De vmbo'ers hebben donderdagmiddag het examen nask 1 gemaakt. Dat is het natuurkundige gedeelte van het vak natuur- en scheikunde. Volgens vmbo-tl'er Luka Hoekstra waren de vraag "erg raar en nogal onlogisch".

"Sommige vragen had ik niet verwacht in het examen en de toets was ook erg lang. Gelukkig zaten er ook veel meerkeuzevragen in", vertelt Luka. "Ik heb goed geleerd, maar weet niet of ik een voldoende heb. Ik zie meer op tegen mijn examen economie morgen."

Vmbo-tl'er Nienke Rolink weet niet zo goed hoe ze het examen van vanmiddag heeft gemaakt. "Het examen was soms best lastig, de stemming in de klas is ook heel wisselend." Nienke had wel goed geleerd voor nask 1, zo vertelt ze. "Ik zag best tegen dit examen op. Ik heb het afgelopen jaar ook wel gedacht 'waarom heb ik dit vak gekozen?' Ik denk dat ik gelukkig wel een voldoende heb."

Begrippenkennis

Het vmbo-kb examen was soms pittig en soms juist makkelijk volgens scholier Ric Oomen. "Er werd veel naar begrippen gevraagd, en dat was soms best lastig. Het examen leek wel op de stof die ik geleerd had, dus dat was wel fijn. Ik heb mijn best gedaan."

"Het tl-examen was van een goed niveau, maar ik heb al wel gezien dat veel leerlingen leesfouten hebben gemaakt", vertelt docent Rob van Bakel, docent op het 2College Jozefmavo. "Vraag 36 vond ik een opvallende vraag, de schematische tekening die daar bij stond was niet zo handig geplaatst. Toch denk ik dat leerlingen hier niet over zullen struikelen. Uiteindelijk vond ik het een prima examen."

Het LAKS meldt rond 17.30 dat er weinig klachten zijn binnengekomen over het vmbo-examen naSk1.

 

 

 

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2015.

voeg reactie toe

Sneller en makkelijker reageren?
Login of maak een profiel aan

4708

Bereken je voorlopige cijfer

De officiŽle normering is inmiddels bekend en ingevoerd in onze tool. Vul hieronder in hoeveel punten je hebt behaald en bereken je cijfers.

Vul het formulier in

advertentie

geen topics gevonden
eindexamens op het forum›