Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dokter Joost helpt Willemijn: ''Ik hou niet van uitgaan!''

Dokter Joost helpt Willemijn: ''Ik hou niet van uitgaan!''

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, verre van. Het is dokter Joost: de scholierendokter voor al jouw schoolproblemen! Heb je ruzie met een leraar? Een onterecht cijfer in Magister? Of schijt je zeven kleuren stront voor je mondeling? Dokter Joost can cure your every pain!

Onder het mom van 'scholieren helpen scholieren' behandelt dokter Joost de meest uiteenlopende schoolproblemen. Wil jij ook een deskundig advies? Stuur dan jouw schoolprobleem via Instagram of voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Deze week ontving dokter Joost een bericht van Willemijn. In tegenstelling tot haar klasgenoten houdt de 17-jarige scholiere niet van uitgaan en feestjes. Om die reden raakt Willemijn het contact met haar vriendinnen kwijt.

Intake

"Waarschijnlijk denk je tijdens het lezen van dit bericht dat ik een enorm saaie griet ben. Als je dat aan mijn klasgenoten vraagt, krijg je vast en zeker dertig volmondige 'ja's'. Op school is 'Stille Willy' mijn bijnaam.

Welnu, ik ben helemaal niet saai. Ik werk in een kledingwinkel, doe aan kickboksen en daarnaast kook ik dagelijks voor het buurthuis. Toch vinden mijn vriendinnen dat nothing but boring. Volgens hen hoor je er pas bij als je zaterdagavond mee gaat stappen, je volzuipt met cocktails en ladderzat in een shoarmatent belandt.

Eén ding: ik hou gewoon niet van uitgaan! Ik vind alcohol smerig en die rotmuziek in clubs staat steevast veel te hard. Dan blijf ik zaterdagavond maar liever thuis op de bank zitten. Helaas zie ik hierdoor mijn vriendinnen te weinig en krijg ik op school het imago van een muurbloempje. Wat moet ik doen?"

Doktersadvies

Ach Willemijn, elke scholier beleeft zijn tienerperiode anders. De een hangt kotsend boven de plee van een hippe disco, de ander kijkt met een blokkie kaas naar Ik hou van Holland. Dat is je goed recht.

Het probleem ligt daarom bij jouw vriendinnen. Spreek ze eens aan en zeg dat het niet sympathiek is om het contact met jou te laten verwateren. Stappen, zuipen en kapsalon eten is echt niet nodig om 'erbij te horen'. 

Bij gebrek aan vriendschap kun je tegen de spiegel praten, maar dat verveelt op den duur. Daarom de volgende adviezen: 

  • Nodig je vriendinnen uit om een avondje te komen bankhangen. Geen Ik hou van Holland (want, sorry, dat is slechts voor muurbloempjes), maar met een goede serie. Netflix and chill werkt voor iedere scholier verkwikkend. Je houdt van koken, schreef je, dus zorg voor smakelijke hapjes en drankjes.
  • Spreek af om een avondje uit te gaan, maar dan op jouw voorwaarden! Zoek een rustige uitgaansplek op, zoals een knusse kroeg of een sfeervol strandje. En met een gin tonic zonder gin kun je het ook best gezellig met elkaar hebben. 

Tot slot: volgens mij ben jij alles behalve een muurbloempje. Bewijs het tegendeel met jouw kickbokstalent. De eerstvolgende die jou 'Stille Willy' noemt, krijgt een flinke klap op zijn muil. En de hartelijke groeten van dokter Joost. 

DISCLAIMER: Joost en Scholieren.com staan niet in voor de mensen die besluiten zijn adviezen op te volgen. Daarnaast is dokter Joost geen echte dokter.