Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Wessel draagt iedere dag make-up

Wessel draagt iedere dag make-up

Vrijwel elk meisje staat 's ochtends voor de spiegel om wat puistjes weg te werken, haar wenkbrauwen 'on fleek' te maken en een kleurtje aan te brengen op de lippen. Maar niet alleen meisjes voeren dit ritueel iedere ochtend uit, er zijn ook heel wat jongens die dit doen. De zestienjarige Wessel is niet vies van een beetje make-up. Hij draagt het sinds een aantal maanden iedere dag.

Make-up bij de kerstmusical
Op zijn veertiende begon hij met het experimenteren met make-up, maar hij kreeg er al eerder interesse in: "Een vriendin had me gevraagd of ik wilde helpen met de visagie voor de kerstmusical bij ons op school. Ik dacht eerst dat ik dat niet zou kunnen, maar besloot het toch te doen omdat het me eigenlijk wel leuk leek." Al snel kwam Wessel erachter dat hij het nog goed kon ook: "Binnen een paar dagen had ik het allemaal onder de knie. Ik vond het eigenlijk alleen maar leuker worden."

"In de winkel zei ik dat het voor m'n zus was of voor een vriendin."
"Ik kocht stiekem wat make-up en verstopte dat dan. In de winkel zei ik dat het voor m'n zus was, omdat ze me toch wat raar aankeken. Toen probeerde ik af en toe voorzichtig eens wat uit, ik tekende mijn wenkbrauwen of werkte een puistje weg. Wanneer mensen op school vroegen of ik make-up op had ontkende ik dat altijd."

"Nu maakt het me eigenlijk niet uit wat mensen ervan denken. Wanneer iemand er iets over vraagt ben ik gewoon eerlijk en vertel ik dat ik inderdaad make-up draag. Ook in de Kruidvat of Etos in mijn dorp weten ze inmiddels dat ik make-up draag en dus word ik daar ook niet meer raar aangekeken. De reacties zijn eigenlijk altijd heel positief. Meisjes vinden het vaak heel erg leuk en reageren enthousiast. De meeste jongens hebben het niet eens door om eerlijk te zijn."

"Het is echt een hobby geworden. Ik kan uren in mijn kamer make-uppen om het er vervolgens weer allemaal weer af te halen. Ik vind het leuk om dingen uit te proberen. Mijn ouders vinden het ook helemaal oké. Ik heb zelfs voor sinterklaas een set make-up kwasten gevraagd",  vertelt hij luchtig. "Deze heb ik weliswaar niet gekregen, maar dat kwam omdat ze al een cadeau hadden," voegt Wessel er lachend aan toe. 

"Online leeft dit onderwerp heel erg. Er zijn op Youtube of Instagram redelijk wat Amerikaanse jongens die make-up dragen. In Nederland moet dit misschien nog van de grond komen, maar ik hoop dat er ook snel meer Nederlandse jongens zijn die dit doen. Als land zijn we natuurlijk tolerant, we waren bijvoorbeeld het eerste land waar je als homo mocht trouwen. Heel goed natuurlijk, maar er kan nog heel veel verbeterd worden, ik vind het bijvoorbeeld heel jammer dat er nog steeds veel opmerkingen worden gemaakt wanneer twee jongens hand in hand over straat lopen. Ik hoop dan ook dat iedereen op den duur geaccepteerd wordt, want iedereen mag er zijn."

"Uiteindelijk blijf ik natuurlijk mezelf. Of ik nou wel of geen make-up op heb. Toch voel ik me wel meer mezelf wanneer ik wél wat draag. Helemaal niet erg."

 

 

 

 

 

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.