Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Zo gebruik je je telefoon op de fiets (en win je prijzen!)

Zo gebruik je je telefoon op de fiets (en win je prijzen!)

Net terwijl je al fietsend de perfecte Insta-story hebt weten vast te leggen, knal je tegen een paal. Awkward! Maar liefst 80 procent van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt door afleiding op de fiets. Sterker nog: je hebt 1,4 procent meer kans op een ongeval als jij je laat afleiden door het gebruik van apparatuur op de fiets. Met de volgende tips en trucjes verklein je de kans op geschaafde knieën en gebroken ledematen én als je goed leest, kun je ook nog eens een drone + VR-bril ter waarde van €400,00 winnen!

1.    Linker oortje uit, anders ga je onderuit! 

Op die lange saaie weg van school naar huis wil je natuurlijk naar je favoriete hitjes luisteren. Maar je wilt geen auto koppen, terwijl je helemaal opgaat in dat nieuwe nummer van Broederliefde. En die kans is best groot, aangezien je met oortjes in het verkeer om je heen totaal niet meer kunt horen. De oplossing? Luister voortaan muziek via je rechteroortje, dan kun je van links het verkeer nog steeds horen aankomen. 

2.    Deelnemer in het verkeer, telefoon neer!

Wist je dat het bedienen van je touchscreen op de fiets nog het meest gevaarlijk is? Even die nieuwe Snapchatfilter testen of de laatste vlog van je favoriete YouTuber kijken en voor je het weet lig je op een voorbijganger. Met de app ‘Fietsmodus’ blijf je offline in het verkeer en maak je tegelijkertijd kans op prijzen. Je zet de app aan terwijl je fietst en je verzamelt punten als je je telefoon niet gebruikt tijdens het fietsen. Die punten wissel je vervolgens in voor toffe prijzen!

3.    Mobieltje in de hand? Fiets aan de kant!

Oké, we snappen best dat je tijdens een fietstochtje soms de verleiding niet kunt weerstaan om even op je telefoon te kijken. Ik bedoel, misschien heb je wel een appje van je lief? Of blijk je het eerste uur tóch vrij te zijn. Het alternatief is simpel: ga even op de stoep staan om je appjes te openen, of scroll snel door je meldingen heen terwijl je voor een rood stoplicht wacht. Twee vliegen in één klap. 

Heb je de tips goed tot je genomen? Doe dan hier de quiz waarbij je een drone + VR-bril kunt winnen ter waarde van €400,00!