Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

'Docent pleegt zelfmoord op school Den Bosch'

'Docent pleegt zelfmoord op school Den Bosch'
Foto: Twitter/Marc Brink

Op het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch heeft iemand zelfmoord gepleegd door van het gebouw te springen. Nieuwsmedia melden dat het om een docent zou gaan, maar dit is nog niet officieel door de politie bevestigd. Een officier ter plaatse zou al wel hebben gemeld dat het om een docent gaat.

De politie bevestigde de zelfmoord aan NOS, daarbij meldde de politie ook dat de zelfmoord waarschijnlijk door een aantal leerlingen is gezien. Het zou gebeurd zijn rond kwart voor tien, een moment waarop veel scholieren net het schoolterrein op kwamen.

 

Het AD sprak met ooggetuigen, die vertellen dat de docent van de vierde verdieping is gesprongen. Leerlingen moesten na het incident de lamellen van de klaslokalen dichtdoen, zo vertelt een leerling aan de krant.

De leerlingen van het Gymnasium werden opgevangen in de aula. Na een korte bijeenkomst  mochten ze naar huis. "Een leerling vertelt me dat de school leerlingen de keus heeft gegeven om naar huis te gaan. Er is ook slachtofferhulp voor wie dat wil", zo twittert een verslaggever van Omroep Brabant.

Slachtofferhulp

De school zelf is nu gedeeltelijk gesloten en wil niet reageren op het incident. Op de website staat wel een verwijzing naar slachtofferhulp, voor degenen die behoefte hebben aan extra ondersteuning 'in verband met de gebeurtenissen op school'.