Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De beste YouTube-leraar: GeschiedenisGemist

De beste YouTube-leraar: GeschiedenisGemist

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week:  Finn (14) over: GeschiedenisGemist.

"Ik gebruik weinig filmpjes bij het leren, maar bij geschiedenis vind ik het fijn. Ik ben er niet zo goed in en vind het ook niet zo’n leuk vak. Dus de extra hulp van GeschiedenisGemist kan ik goed gebruiken. De video’s worden gemaakt door mijn eigen geschiedenisleraar Daan Visser. Net als in de les legt hij alles rustig en duidelijk uit. Zijn video’s zijn niet heel uitgebreid, maar alle belangrijke jaartallen en mensen komen voorbij. Het sluit precies aan op het boek dat ik in de les gebruik. Het is gemaakt voor de lesmethode Memo, maar ook als je deze methode niet gebruikt, denk ik dat je iets aan de filmpjes hebt.

Visser staat in zijn video’s voor een green screen, met een virtueel bord naast zich. Daar komt de informatie voorbij. Dat je hem zelf kunt zien, voegt wel echt iets toe. Het geeft je het gevoel dat je in de les zit. Misschien helpt dat ook met de concentratie. De video waar ik het meeste aan heb gehad is die over de Eerste Wereldoorlog. Normaal moet ik knokken voor een voldoende, maar nu haalde ik een zeven!

Als ik één verbeterpuntje zou moeten noemen voor de filmpjes, dan is het dat er iets meer visualisatie in mag zitten. Kleine video’s of foto’s tussendoor, bijvoorbeeld. Buiten dat zijn het heel handige mini-samenvattingen."