Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De beste Youtube-leraar: English Jade

De beste Youtube-leraar: English Jade

In deze rubriek vertellen scholieren elke week over hun favoriete leraar op YouTube. De digidocent die hem of haar elke toets opnieuw een voldoende bezorgd. Deze week:  Bart (15) over English Jade.

"Een tijdje geleden begon ik me op school te ergeren aan mijn Engels. Ik gebruik veel Amerikaanse woorden, maar mijn grammatica en uitspraak zijn Brits. Daarom ben ik op YouTube gaan zoeken naar video’s over het verschil tussen die twee. Zo kwam ik uit bij 8 Tips For British English Pronunciation van English Jade. Daarna ben ik meer op haar kanaal gaan bekijken.

Jade is zelf Brits - ook al woont ze nu in Turkije - en haar video's zijn helemaal in het Engels. Ze duren vaak zo’n tien minuten, maar soms ook twintig. Ze legt verschillende taalonderwerpen uit. Bijvoorbeeld hoe je kunt praten als een native speaker. Maar ze heeft ook video’s over woorden die vaak fout gaan, over lastige grammatica en over Britse slang

Zodra Jade een nieuwe video heeft geüpload, kijk ik 'm. Ook kijk ik vaak filmpjes terug, bijvoorbeeld die over de uitspraak ter voorbereiding op een mondeling. Als ik een brief moet schrijven, bekijk ik haar uitleg over grammatica. Volgens mij weet mijn eigen docent niet dat ik de filmpjes bekijk, maar ze legt wel min of meer op dezelfde manier als Jade uit.

Ik denk dat Jade’s uitleg vooral voor scholieren in de bovenbouw handig is, omdat ze dieper ingaat op de taal zelf dan op woordjes en basisgrammatica. Doordat haar filmpjes volledig in het Engels zijn, zijn ze heel nuttig voor je luistervaardigheid. En tegelijkertijd zijn ze goed voor je spreekvaardigheid omdat je de juiste uitspraak leert. Alleen bij tekstbegrip kan Jade helaas niet helpen."