Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De beste tips en tricks voor Pokémon Go

Na de honderden berichten op je facebooktijdlijn over Pokémon Go, is er hier dan nog éé​ntje. Maar wel eentje met de beste tips en tricks, zodat jij de beste Pokémon Trainer kan worden! Check de video hierboven en de tips hieronder. 

Tip 1: Loop niet al te grote rondjes

Uit mijn zeer wetenschappelijk verantwoorde onderzoek blijkt dat het beter is om kleinere rondjes te lopen. Hierdoor ben je sneller klaar, en heb je meer tijd om daarna weer andere Pokémon te vangen.

Tip 2: Gebruik het 'Nearby' menu goed

Door goed gebruik te maken van het menuutje rechts onderin kun je de beste Pokémon vangen. Je moet goed kijken hoeveel stapjes er staan, en dan loop je een bepaalde richting op. Dan, als je de goede richting hebt gekozen, komt de Pokémon dichterbij en wordt het aantal stapjes minder.

Tip 3: Zet de AR (augmented reality) uit

Als je de AR, de feature die gebruik maakt van je camera, uitzet, kun je batterij besparen. Ook bespaart Pokémon Go automatisch batterij als je de Battery Saver aanzet: zodra je de telefoon dan langs je lichaam houdt gaat het scherm eventjes op zwart.

Tip 4: Loop rondjes met mensen van hetzelfde team 

Met deze methode kun je goede Pokémons vangen, maar ook samen Gyms veroveren! Zo kun je er voor zorgen dat jouw team de meeste Gyms in de buurt heeft!

Tip 5: Blijf in de buurt van de groene blaadjes
Bij de groene ritselende blaadjes die uit de grond komen, vind je vaak snel een Pokémon!

Tip 6: Vang alles

Voor elke gevangen Pokémon ontvang je minimaal 100xp, en voor elke keer dat je er één laat evolueren ontvang je 500 xp. Vang dus alles, ook al is het de duizendste Pidgey of Rattata die je tegenkomt. 

Tip 7: Spaar Pokémon en gebruik de Lucky Egg

Door het gebruik van de Lucky Egg ontvang je gedurende een half uur dubbel xp bij alles wat je doet. Het is verstandig om veel Pokémon op te sparen en deze in dit half uur achtereenvolgens te laten evolueren. Een evolutie levert je een dikke 1000xp op, en wanneer je een nieuwe Pokémon laat evolueren zelfs 2000xp. Ook hier is het dus belangrijk dat je zoveel mogelijk probeert te vangen.

Tip 8: Evolueer Eevee naar keuze

De schattige Eevee heeft drie mogelijke evoluties: Flareon, Vaporeon en Jolteon. Om er voor te zorgen dat je alle mogelijke evoluties verkrijgt, is er een trucje verstopt in het spel. Eevee evolueert namelijk naar zijn nickname: noem je hem Sparky, dan krijg je een Jolteon, bij Pyro een Flareon en bij Rainer een Vaporeon. Geen willekeur meer dus. 

Ken jij goeie plekken om Pokémon te vangen? Hou het niet langer geheim en deel het in de comments met de andere Pokétrainers! Bijvoorbeeld pretpark De Efteling blijkt een walhalla te zijn.

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.