Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen. 

Alles over seks Alles over seks

Apple en Microsoft willen geen 'geweer'-emoji

Apple en Microsoft willen geen 'geweer'-emoji

De organisatie die normaal voor alle emoji zorgt, een verzameling van grote techbedrijven, samen het Unicode Consortium, draagt af en toe nieuwe emoji voor. Daarom heb je soms nieuwe emoji's in je toetsenbord staan. Zo was iedereen laatst nog dolblij met nieuwe avocado- en taco-emoji. 

Over een andere nieuwe emoji was men wat minder enthousiast: de 'rifle'-emoji is onder druk van Apple en Microsoft niet toegelaten.

De emoji was al klaar om te gaan en omgezet naar Unicode 9.0, de release waarbij meerdere nieuwe emoji's worden vrijgegeven. Op het laatste moment hebben Apple en Microsoft daar een stokje voor gestoken.

De rifle-emoji was onderdeel van een set olympische emoji's; hieronder vielen bijvoorbeeld ook een gouden medaille en een bokshandschoen. Apple zegt dat zij dit soort dingen liever niet ondersteunen via hun software. Ook werd er al tegen de emoji geprotesteerd door een Britse "gun control group". Volgens die club zou het toevoegen van de emoji ertoe leiden dat mensen aan zo'n geweer wennen, en dat was geen goed plan volgens hen. Andere mensen vinden het onzin: de rifle-emoji hoort namelijk bij een olympische sport.

Geen officiële reden

Het blijft in Amerika dus makkelijker om een echt geweer te kopen dan een virtueel geweer naar je vriend te appen. Maar waarom willen Apple en Microsoft nou precies dat het niet doorgaat? Een officiële reden hebben ze niet gegeven, maar het zou niet gek zijn als het iets met de recente terroristische aanslagen te maken heeft.

De pistool-emoji, die al een paar jaar in je emoji-toetsenbord te vinden is, zal wel blijven bestaan.