Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

App: Clash Royale

Jouw mobieltje staat vast ook vol met games en meestal komt daar tijdens een hype weer een nieuwe bij. Tijdens zo'n hype zie je op elk scherm op school hetzelfde spelletje, zelfs mensen waarvan je het niet verwacht spelen het spel. Deze keer is Clash Royale aan de beurt, heel m'n school is er verslaafd aan. Wat maakt dit spel nou zo leuk? Ik bespreek de app in bovenstaande video.

Clash Royale is gemaakt door Supercell, ook de ontwikkelaar van strategiespel Clash of Clans. Het spel is dan ook een spinoff van Clash of Clans.

Hoe werkt het?

Clash Royale werkt als een soort kaartenspel: je gebruikt de kaarten om je tegenstander te verslaan. Je krijgt tijdens het potje allemaal kaarten en om de karakters op het veld te zetten heb je per actie een aantal elixers nodig. Die elixers krijg je als je een spel speelt: om de x aantal seconden komt er 1 elixer bij en zo kan je de kaarten in het spel zetten. Er zit ook een tijdslimiet op het spel. Bekijk voor de precies uitleg ook even mijn video.

Arena's en torens

Je wordt in een 'arena' geplaatst met aan beide kanten drie torens: twee kleine en één grote. De torens hebben verschillende gezondheids-levels. Je doel is om de tegenstander aan te vallen met de kaarten die je hebt en alle drie de torens te verwoesten.

Clans vormen

Net als bij Clash of Clans kan je hier ook een clan vormen, zie het als een soort groep waar je bij kan gaan. Als je in die clan zit kan je dingen doen zoals oefengevechten houden, kaarten wisselen en chatten.

Netjes chatten

Wat ik overigens echt goed vind in het spel is het feit dat je in een game niet met de ander kan chatten via het toetsenbord. Dat kan namelijk alleen met een aantal standaard-woorden en -plaatjes, zo blijft het spel ook een beetje netjes.

Kaarten en kisten

Zoals ik al zei is het spel een beetje een verzameling van allemaal kaarten, die kaarten kan je onder meer vinden in kisten. Clash Royale is wel een Freemium game, dus als je snel extra muntjes wil zal je er helaas voor moeten betalen.

Download: iOS | Android

voeg reactie toe

3187

reacties

Lol hoe krijg je het voor elkaar om in 0 - 400 bekers te blijven voor zo ver ik weet won ik elk gevecht t/m 400 bekers, ik zit ondertussen bij de 1800
door Niemand (reageren) op 5 april 2016 om 20:58
Voortaan wat meer spelen en ervaring opdoen voordat je een review doet aub. Je hebt het letterlijk net gedownload en doet er meteen een review over.
door Milo (reageren) op 10 juni 2016 om 10:40

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.