Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Tech in het weekend: Geocaching

Het is weekend. Je verveelt je helemaal dood en huiswerk, daar denk je niet aan. Mocht je ook nog iets anders willen doen dan Netflixen of gamen, dan kan je gaan Geocachen.  Da's een speurtocht, maar dan met 2 miljoen verstopte voorwerpen en meer dan 15 miljoen mensen die eraan meedoen. Geloof me, het is echt best leuk!

Wat is het precies?
Iemand verstopt een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder eventueel een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) op een bijzondere plaats, meestal in de natuur. Met een GPS bepaalt diegene de coördinaten van de verstopplek, om ze daarna te delen via een geocaching-website of -app. Daarna kunnen anderen dan gaan zoeken.

Hoe dan?

Simpel: je begint met het aanmaken van een account, downloadt de app, logt in en voilá! Dan krijg je een kaartje voorgeschoteld. In jouw buurt zijn waarschijnlijk meer dan 10 geocaches, want er zijn er meer dan 2,5 miljoen (!) over de hele wereld. Een cache kan van alles zijn: van een fotorol-doosje tot een broodbakje.

Hoe vind ik er een?

Start de app, kies een geocache en druk op Start. Je krijgt dan een kaart met een rechte lijn naar het object, een soort van klein gek kompas en het aantal meters. Ik ga toch altijd liever voor het kompas, die zie je ook in de video. Het kompas laat je makkelijk zien waar je heen moet. Tip: probeer ergens een echt GPS-apparaat te fixen, die werkt vaak net iets beter dan je telefoon. (Mocht je het moeten doen met je telefoon en gaat je kompas helemaal spacen? Beweeg je telefoon even in een 8-vorm, maar dan horizontaal. Als dat allemaal werkt dan loop je richting het object.)

Gevonden!

Je opent het doosje of het voorwerp dat er ligt. Meestal zit er een klein logboekje bij. Zorg dat je een pen bij je hebt zodat je kunt markeren dat je er bent geweest, altijd leuk voor anderen. Soms zijn er ook Travelbugs, objecten met een code erop die vaak al over de hele wereld zijn geweest. Je kan ze volgen op de website van Geocaching.

Ik wil er ook een verstoppen

Dat kan. Je zorgt voor een klein doosje en je googelt of maakt zelf een logboekje. Dan verstopt je 'm ergens. Wees creatief. Bij mij om de hoek zit er een met een magneet aan de achterkant van een transformatorhuisje.

Trouwens, het viel me wel op dat als je een object wil zoeken met een hogere moeilijkheidsgraad dan 1,5 je een bedrag van 30 euro per jaar moet betalen. Ik vind dat er met de kleinere dingen al genoeg pret is, maar je kunt daar natuurlijk ook voor kiezen.

Succes!

Download: iOS | Android | Windows Phone

voeg reactie toe

1422

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.