Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

App: Quadro

Er was eens... de app Actions. Nu denk je waarschijnlijk: huh, nooit van gehoord! Dat klopt, want Actions stamt alweer uit 2013. Quadro is de opvolger van de app Actions. Met Quadro kan je snelkoppelingen neerzetten als knop op je iPad of iPhone. Je krijgt, zoals de makers dat noemen, 'een pallet met knoppen'. Ik testte of het echt handig is.

Installeren

De eerste stap: het installeren van Quadro Sync. Daarmee verbindt je een computer met een iDevice (zoals een iPad of iPhone). Op je iDevice moet je dan wel even de Quadro-app downloaden. Vervolgens wordt je iPad dan verbonden met je PC, waarop de app eerst je programma's scant, en je daarna een paar standaard-palettes (een soort dashboard met allemaal knopjes die je programma aansturen) geeft.

Knopjes, erg veel knopjes

Deze app draait allemaal om het aansturen van je PC. Stel je voor: als ik in Quadro Spotify aantik opent het programma en dan kan ik alles aansturen. Van standaard-dingen zoals play en pauze tot aan een nieuwe playlist aanmaken (schaamteloze promotie: Scholieren.com heeft Spotify playlists!). En zo kan dat dus voor veel verschillende programma's. 

Een lijst met acties omzetten in een snelkoppeling kan trouwens ook! Stel dat ik een foto naar iemand wil mailen. Ik zou dan een snelkoppeling kunnen maken die eerst een toetsencombinatie intikt, vervolgens kopieert en dan een mailtje stuurt. Zo kan je workflow erg verbeterd worden.

Toekomst

Er is van alles mogelijk. Zoals het bedrijf laat zien in hun launchfilmpje: computers veranderen constant, maar de manier waarop we het besturen, met een toetsenbord, bestaat nog steeds. Toch kan ik me niet voorstellen dat het gevoel van een toetsenbord ooit hetzelfde zal zijn op een iPad, waar je een stukje glas aanraakt.

Al met al is dit een prachtige app die erg goed werkt. Ik zal 'm vast niet iedere dag gaan gebruiken, maar handig is-'ie zeker!

Download Quadro: iOS

voeg reactie toe

4822

Back to school

Ben jij helemaal ready voor het nieuwe schooljaar? 
  • Hell yeah! Laat dat nieuwe jaar maar komen.
  • Meh. Er hadden nog wel een paar weken vakantie bij gemogen.
  • Nope! Doe mij maar het hele jaar zomervakantie.