Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Muziektalent: The Buccaneers

Muziektalent: The Buccaneers
Beeld: Esther van Putten

De Haarlemse scholierenband The Buccaneers begon met optredens op straat. Nu, tweeënhalf jaar later, hebben ze de derde prijs van de Unicef Talent Battle op zak. De bandleden, Maartje (16), Yentel (16), Jim (17) en Milou (18), vertellen over hun weg naar de top.


Scholieren.com is dol op de Talent Battle, waar schoolbands tegen elkaar strijden om een landelijke titel. In deze minireeks interviewen we drie muzikale talenten die het tegen elkaar opnamen in de finale. Ditmaal: The Buccaneers.

De vier leden van The Buccaneers leerden elkaar kennen tijdens een talentenshow op school. Yentel: "Na de talentenshow zijn we begonnen met optreden op straat. We waren dus eigenlijk straatmuzikanten. Milou: "In het begin maakten we ook muziek met een andere groep. Er zijn toen mensen uit de band gegaan en er zijn weer nieuwe mensen bijgekomen. Wij zijn de groep die over is gebleven."

Maartje vertelt dat de samenstelling van de groep erg divers is: "Onze band bestaat uit mensen van allerlei jaarlagen. Ik zit in de vierde van het vwo en de anderen in de vijfde of zesde. Iemand anders heeft nu een tussenjaar."

De naam van de band, The Buccaneers, is spontaan ontstaan en heeft dus niets van doen met de gelijknamige serie of het boek. Maartje: "We hebben gewoon het Engelse woordenboek opgeslagen en zagen het woord 'buccaneer' staan. Dat woord vonden we wel lekker klinken. Onze band heeft niet echt veel met de betekenis van de bandnaam, namelijk 'de zeerovers', te maken."

Thuis repeteren

De band maakt akoestische popmuziek, maar volgens Yentel houdt ieder bandlid van andere muziek: "Iedereen heeft zijn eigen idolen. Doordat we allemaal een andere smaak hebben, zijn onze liedjes een mix van elk genre."

Oefenen doet de band gewoon thuis, zo vertelt Milou: "Ongeveer één of twee keer per week oefenen we bij een van ons thuis. We hebben nog geen eigen ruimte, omdat we die niet kunnen betalen en eigenlijk nu nog niet nodig hebben. Omdat we akoestisch repeteren, hebben we geen apparatuur nodig."

Op televisie

Momenteel gaat het erg goed met de band. Yentel: "We doen zoveel mogelijk mee aan wedstrijden en proberen om ons repertoire uit te breiden. Soms treden we ook op voor bedrijven. En op 5 december, vandaag dus, zijn we zelfs te zien in de uitzending van Zapp Live."

De uitbreiding van het Buccaneers-repertoire is in volle gang. Maartje: "Nu hebben we twee eigen nummers." Milou: "Al drie hoor!". Maartje: "Ik hoor dat we al drie eigen nummers hebben, haha."

Bekijk hieronder een optreden van The Buccaneers:

voeg reactie toe

8885

reacties

Dat zijn vrienden van me! 'Yentl' schrijf je alleen wel als 'Yentel'.
door Nienke Groskamp (reageren) op 6 december 2015 om 13:28
@Nienke Groskamp: ah dank, ik heb het aangepast!
door Renske Derkx (reageren) op 7 december 2015 om 10:20