Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Blauwe linkjes WhatsApp niet volledig geschrapt

Blauwe linkjes WhatsApp niet volledig geschrapt

Je zult ze vast wel een keer zijn tegen gekomen: blauwe linkjes in je WhatsApp-gesprek. Niet alleen tijdsaanduidingen werden blauw onderstreept, ook woorden als 'hier' kregen een streep. Goed nieuws voor iedereen die zich er kapot aan ergerde: de nieuwe update van WhatsApp zorgt ervoor dat nu alleen de juiste woorden in het blauw gelinkt worden. De blauwe linkjes komen dus minder vaak voor.

Hoe zat 't ook alweer?

Wanneer je een tijdsaanduiding gebruikte in de oude versie van WhatsApp, werd het woord blauw onderstreept. Op die manier kon je gemakkelijk een nieuwe afspraak aanmaken in je agenda. De nieuwe functie is alleen wat vroeg geïntroduceerd: hij werkte nog niet helemaal goed. De functie herkende namelijk ook buitenlandse woorden als tijdsbepaling. Wanneer je het woord ''hier'' gebruikte (dat in het Frans gisteren betekent) werd er ook een blauw linkje van gemaakt. 

Niet helemaal geschrapt
Andere media vermeldden eerder vandaag dat WhatsApp de blauwe linkjes helemaal heeft geschrapt, maar helaas moet ik je teleurstellen: dat klopt niet. De linkjes zijn in de nieuwe update van WhatsApp niet verwijderd. Wel is het zo dat woorden zoals vandaag en morgen niet meer gelinkt worden. Alleen wanneer je een concrete tijd vermeld zoals ''10:30'' of ''woensdag 4 november'' komt er nog een blauw linkje onder te staan.  

Ik vind de blauwe linkjes na de update best chill, omdat je niet steeds bestookt wordt met streepjes. Wat vind jij? Bloedirritant, of wel te doen?

voeg reactie toe

8942