Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Grappen en grollen op 1 april

Grappen en grollen op 1 april

Ieder jaar komt het weer terug: 1 fucking april. Dé dag waarop iedereen weer eventjes een klein kind mag zijn. Dé dag waarop je heel goed moet oppassen, voor zowel je vrienden, familieleden als grote bedrijven. Maar met dit lijstje kan ook jij wat uitvreten!

Je kent natuurlijk wel de supermainstream grappen als een punaise op de stoel van je leraar leggen of het bordkrijt vervangen met snoepkrijt. Maar daarmee ben je verre van origineel.

In onderstaande Youtube-video vind je een aantal duivelse grapjes voor 1 april. Zo kun je boter in de deodorantroller van je vader stoppen, je vriendje een hartaanval bezorgen door een positieve zwangerschapstest rond te laten slingeren, of verwarring zaaien door toetsenbordtoetsen te verwisselen in het computerlokaal.

Nog meer inspiratie voor 1-aprilgrappen vind je in deze video van Youtuber CrazyRussianHacker. In dit filmpje heeft hij een aantal simpele - maar geweldige - grapjes die voor iedereen geschikt zijn:

Ook een reaguurder van het Scholieren.com-forum haalde een leuk grapje uit, vond ik. Hij haalde wat uit met de computer van z'n pa. Hij maakte een printscreen van het bureaublad, stelde die vervolgens in als achtergrond, en verborg vervolgens de taakbalk en pictogrammen. Wanneer zijn pa wat wilde aanklikken lukte dat natuurlijk niet.

En dit zijn de beste 1-aprilgrappen van onze bloggers:

Roodstaartpapegaaien
Oscar: "Als je echt mensen in de zeik wilt nemen moet je vooral het volgende doen: je zet een advertentie op Marktplaats waarin je grijze roodstaartpapegaaien gratis aanbiedt met het nummer van je slachtoffer. Gegarandeerd krijgt je slachtoffer honderden belletjes binnen. Het slachtoffer weet niet wat hem of haar overkomt." 

Oreo-tandpasta

Als je het liever kleinschaliger wil houden dan heeft Nienke een welbekend geintje: de Oreo-tandpasta-grap. Nienke: "Het is heel simpel. Je draait de Oreo open, je schraapt -of lebbert- de vulling eraf, je vervangt het door tandpasta, je draait de Oreo weer aan elkaar en voila: Oreo met tandpasta!" Geinig, en met twee vliegen in één klap elimineer je ook die verschrikkelijke stinkmuil van je slachtoffer. 

 

 

Fake metamorfose
Ook onze hoofdredacteur Chris haalde ooit een geniale 1-aprilgrap uit. Chris: "Jaren geleden deed mijn zusje Martha er alles aan om een keer in de metamorfoserubriek Style Switch van de Girlz te komen. Ondanks vele pogingen lukte dat nooit. Op 1 april stuurde ik Martha een mailtje vanaf een fake e-mailadres (afzender: Redactie Girlz) dat ze was uitgekozen voor de metamorfose. Martha dolgelukkig. Toen ik later die dag mijn grap onthulde (1 april hahaha!) werd ze woest. Ik was een kutzus en ze hoefde me nooit meer te zien. Ai. Ik mailde de redactie van de Girlz over deze uit de hand gelopen grap, en een week later kreeg Martha bericht. Vanaf een écht mailadres. Ze was uitgekozen voor de metamorfose. Het werd de dag van haar leven.

Zout in de koffie

Volgens Mette is een afgezaagde grap niet meteen een slechte grap. Integendeel. Zij gooide zout in de koffie van haar ouders. Mette: "Herkenbaar is het tafereel dat je vader of moeder als een zombiekoe loeit om koffie 's ochtends. Nou is 1 april het ultieme excuus om je ouders in de maling te nemen." Flauw, maar omdat er zout bij zit is het niet meer zo flauw. Ba-dum-tss.

 

 

Nog niet genoeg gehad? Voor nog veel meer grappen en grollen kan je hier en hier inspiratie vinden op ons gerenommeerde Scholieren.com-forum. Als je zelf nog een leuke grap weet, stuur hem in een DM op instagram, zodat je medescholieren 'm ook kunnen uitvoeren. Ik skip de grapjes dit jaar. Ik ben jarig op 1 april en ga mezelf tonnetje rond eten. En hopelijk geen zout of tandpasta in mijn verjaardagstaart.