Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Oudertypes: de cultuursnob

Oudertypes: de cultuursnob

"Lieverd, kom eens. Ik heb een cadeautje voor je. Raad eens wat het is... - Nee, het is geen album van One Direction. Nee, ook geen kaartje voor een Frisfeest. Je mag lekker met mij mee naar het Stedelijk Museum!" 

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Joca over de allergekste oudertypes. Deze keer: de cultuursnob. Meer oudertypes vind je in het archief.

"Een beetje cultuursnuiven lijkt mij wel goed voor jou. Dan kun je er gelijk wat punten voor CKV mee scoren. - Oh, heb je door al onze culturele bezoekjes al genoeg verslagen klaarliggen voor de komende drie jaar? Maar schat, dan ga je toch gewoon mee voor de lol? 

Saai? Ik dacht juist dat je het zo leuk vond vorige week. Weet je wel, in het Van Abbemuseum! - Oh, je snapte niks van de kunst. Oké, die auto die aan het plafond hing was wat abstract. Maar dat is de bedoeling! Cultuur opent een nieuwe wereld! Dat is toch veel beter dan het kijken van Youtubefilmpjes waarin vloggers broodjes smeren.

Goed, wil je dan naar het theater? - Mooi, dat vind je wel leuk. Er is vanavond een stuk van Shakespeare waarbij alle tekst van de acteurs is vervangen door experimentele jazz. - Ah, je wilt liever naar een musical. Als je maar niet denkt dat ik naar naar dat rommelstuk over André Hazes ga. Dat past echt niet bij mijn imago. Het moet wel een beetje niveau hebben hoor.

Zullen we anders maar gewoon thuis blijven en televisie kijken? Zet maar vast een kopje muntthee. Ik kijk even in de VPRO-gids op welk kanaal Kunstuur wordt uitgezonden. - Oh, je wilt ook echt niks hè? Ga dan maar lekker naar je slaapkamer. Dan hoef je mij niet lastig te vallen met je ordinaire hobby's en slechte smaak. Waar wacht je nog op, weg jij! Cultuurbarbaar!"

voeg reactie toe

8105

reacties

Dit zijn mijn ouders
door Jolien (reageren) op 4 november 2014 om 14:08
Haha bij mij is het meer andersom
door Lily (reageren) op 4 november 2014 om 21:16
@Lily: je bedoelt dat je jouw ouders meesleurt naar musea? Of proberen ze jou mee te sleuren naar musicals?
door T1m (reageren) op 5 november 2014 om 7:35

Inholland - poll - 102019 - vraag 1


Wat betekent
leren voor jou?
  • Je hart durven volgen

  • ​​​​​​Doorzetten als anderen opgeven

  • ​​​​​​Vragen durven stellen

  • ​​​​​​Je mening aan durven passen