Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

App: scoor een 10, plant een boompje

App: scoor een 10, plant een boompje

Is je telefoon vastgegroeid aan je hand en hoor je whatsappgeluidjes in je slaap? Dan kan het wegleggen van je grote liefde soms wat moeilijk zijn. De app Forest redt jou uit de klauwen van je smartphone.

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke maand zoekt Joca een app uit die superleuk is, of heel handig, maar in ieder geval kneitergoed. Pak je smartphone er vast bij!

Het idee achter de app is dat je een virtueel boompje plant voor elk halfuurtje dat je niet aan je telefoon wilt zitten. Dat kan bijvoorbeeld zijn tijdens het maken van huiswerk, maar ook als je vrienden op bezoek hebt en niet asociaal op je schermpje wilt staren. Het resultaat: minder tijd kwijt aan huiswerk, hogere cijfers en blije vrienden. Klinkt goed toch?

Woudreus

Terwijl jij geconcentreerd bezig bent, groeit het boompje in een halfuurtje van zaadje tot woudreus. Tenzij je toch stiekem je Facebook checkt: op dat moment vliegt jouw boom in de fik en hou je alleen een verbrand boomstammetje over. Game over!

Simpel idee, maar werkt het ook echt? Vreemd genoeg wel. Andere apps in het genre 'hou je kop er eens bij' werken als een strenge schoolmeester door toegang tot Facebook te blokkeren en grafiekjes te laten zien met hoeveel tijd je verspilt. Forest maakt van focussen een spelletje dat je gewoon niet wilt verliezen. Tenzij bomen vermoorden je hobby is.

Grafiekjes

Het voelt als een beloning wanneer je na een tijdje goed werken een mooi boompje op je scherm ziet. Ook houdt de app je succes bij en kun je bij elk boompje noteren wat voor iets nuttigs je hebt gedaan binnen die tijd. Zelfs een functie om je plantjes te delen op Twitter ontbreekt niet.

Forest verandert je echter niet binnen drie tellen in een huiswerkvretende concentratieninja. De boompjes groeien immers net zo prima als je met een zak chips op de bank ligt en je telefoon niet aanraakt. Toch is de app heel effectief: vaak heb je alleen dat ene zetje nodig om die telefoon weg te leggen en te focussen. Precies daarvoor werkt het boompjes planten perfect!

Downloads: iPhone/iPad (€0,89) - Android (Gratis)

voeg reactie toe

8307

reacties

Klinkt interessant. Toch maar eens uitproberen..
door Eline (reageren) op 24 oktober 2014 om 21:01
ik vind het super tof! echt COOL!
door maaike (reageren) op 25 november 2014 om 20:08