Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

App: virtuele sleutelbos

App: virtuele sleutelbos

Het is de nachtmerrie van iedereen: precies op het moment dat je wilt inloggen op Facebook krijg je een black-out en ben je je wachtwoord vergeten. De app 1Password lost dat probleem op, en nog op een veilige manier ook.

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke maand zoekt Joca een app uit die super leuk is, of heel handig, maar in ieder geval kneitergoed. Pak je smartphone er vast bij!

Ja, je kunt op iedere website lekker makkelijk je geboortedatum als wachtwoord gebruiken. Maar als een van die sites gehackt wordt, ligt wel gelijk het wachtwoord voor je mail, Facebook, Twitter, Tumblr én Magister op straat. Voor elke website een uniek wachtwoord maken, zoals tz3647Mjdhs4j2, is een stuk veiliger, maar die codes zijn onmogelijk te onthouden. Alles automatisch laten invullen door je internetprogramma lijkt dan een goede oplossing, totdat je je telefoon kwijt raakt. 

Vingerafdruk

Voor die problemen hebben de makers van 1Password wat bedacht: de app werkt als een kluis waar je jouw inloggegevens in bewaart. Je kunt de wachtwoorden zo moeilijk maken als je wilt, want je hoeft ze zelf niet te onthouden. Het enige wachtwoord dat je gebruikt, is de code om de app te openen, of jouw vingerafdruk als je een van de nieuwere iPhones hebt.

De eerste keer dat je de app gebruikt moet je flink wat dingen regelen. Een hoofdwachtwoord om de app te openen, gebruikersnamen en wachtwoorden van al je social media en websites invoeren en wat instellingen goed zetten.

Schoolcomputer

Die moeilijke start is echter wel de moeite waard. Want daarna kun je met 1Password inloggen in andere apps, en na het intikken van je hoofdwachtwoord snel inloggen op websites in internetprogramma Safari. Je opent bijvoorbeeld de Tweetbot-app, klikt op het IPassword-icoontje en voilà, je bent ingelogd!

En het werkt niet alleen op je telefoon: er is ook een app die op de computer hetzelfde voor je doet (die is gratis, tenzij je meer dan 20 wachtwoorden wilt bewaren). Zit je op een schoolcomputer zonder 1Password? Dan kun je ook gewoon de app op je telefoon openen met je hoofdwachtwoord. Daarna kun je de inlogcode van je Facebook overtypen. Je kunt deze virtuele sleutelbos dus overal gebruiken.

Voor 8,99 kun je nog extra functies kopen, zoals het verdelen van inloggegevens over aparte 'kluisjes' met een eigen wachtwoord. Handig, maar niet de extra euro's waard. De gratis versie helpt namelijk al prima met het nóóit meer vergeten van je wachtwoord!

Downloads: iOS - Android

voeg reactie toe

9402

reacties

Werkt deze app ook op andere smartphones, die geen iPhone zijn?
door Marieke (reageren) op 20 oktober 2014 om 11:10
@Marieke: Jazeker! Onderaan het blog staat ook een linkje naar de Android-versie
door Renske Derkx (reageren) op 20 oktober 2014 om 11:17