Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Vetovakantie

Vetovakantie

Appartement met aanlegsteiger, eentje met balkon? Samen met vrienden was ik op zoek naar een slaapplek in Venetië. Een stad die we na urenlange discussies hadden gekozen als vakantiestad. Toen ik naar de zoveelste badkamer op het scherm keek, kreeg ik opeens een naar gevoel: wilde ik wel naar Venetië?

's Winters leek het kiezen van een bestemming nog geen probleem. Je kunt het immers overal gezellig maken. "De reis is belangrijker dan de bestemming", zei een oude feestneus ooit. Toen het echter de hoogste tijd werd om te boeken, bleek het allemaal moeilijker dan gedacht.

Te Frans

Praag was mijn eerste keuze, maar die stad viel al snel af. Een van mijn vrienden wilde namelijk liever niet naar het Oostblok. Daardoor werden automatisch ook hippe steden als Split, Krakau en Boedapest weggestreept. Vol goede moed zochten we verder, maar ook Madrid en Valencia vielen af. Te heet, meende de een. Scandinavië en Engeland vielen af, want dat was weer te koud. België was te dichtbij, daar was iedereen het over eens. Frankrijk was te Frans, vond iemand anders weer.

Nadat iedereen zijn veto's had uitgesproken bleef er één betaalbare vakantiebestemming over waar iedereen wel mee kon leven: Venetië. Alles leek in orde, totdat ik een paar dagen later een acute aanval van vakantiestress kreeg. Een zeer nare karaktertrek waarmee ik geen vrienden maak.

Koortsdromen

Nachtenlang droomde ik over een vakantie waarin ik platgedrukt zou worden tussen dikke toeristen. Ik huiverde opeens bij bejaarden die mij uit de gondel zouden duwen, zodat ze extra ruimte kregen aan boord. Ook leek het mij niet prettig om tegen al die kleffe zoenende stelletjes aan te moeten kijken. Venetië wordt namelijk het vaakst gekozen als bestemming voor huwelijksreizen.

Radeloos boekte ik een reisje naar Berlijn

Een andere vriend zag het ook niet zitten en samen dwarsboomden we Venetië. Vervolgens begon het keuzecircus opnieuw. Radeloos besloot ik maar helemaal niet meer te gaan en in mijn eentje een reisje te boeken. Naar Berlijn.

En de rest van de groep? Tja, Alle moeite bleek voor niks. Zij kozen namelijk voor mijn eerste keuze als vakantiebestemming: Praag.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, de weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Joca aan de beurt. En we werken wel vaker met 7Days samen: klik.

Het is zomervakantie! Onze redactie drinkt met de billen bloot melk uit een kokosnoot op een onbewoond eiland. Tot maandag 1 september publiceren we daarom wat minder blogs, daarna komen we weer op volle kracht terug. En als je ons gaat missen, check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

voeg reactie toe

6740