Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Mogelijk examens verplaatst na dood leerling

Mogelijk examens verplaatst na dood leerling

Heavy shit op vmboschool Prinsentuin in Oudenbosch: een 16-jarige examenkandidaat kwam woensdag om het leven bij een scooterongeluk. Dat heeft zo'n impact op de leerlingen, dat de school nu overweegt de examens uit te stellen.

Het nieuws kwam natuurlijk hard aan bij de jaarlaag. "Het is heel individueel, de één is er natuurlijk dichter bij betrokken dan de ander, maar dit raakt iedereen", licht directeur Ruud Engelse toe. "Het is echter lastig in te schatten wat de effecten hiervan zijn op de examens."

De digitale examens van donderdag zijn uitgesteld naar vrijdag. Omdat scholen bij digitale examens zelf de afnamedatum mogen bepalen, kon dat relatief gemakkelijk verplaatst worden. "In overleg met de Onderwijsinspectie onderzoeken we nu wat de mogelijkheden voor de resterende examens zijn. Dat contact loopt."

Altaar

Op de Prinsentuin is een lokaal ingericht ter nagedachtenis aan de leerling. "Daar staat een soort altaartje met een foto en een condoleanceregister. Leerling hebben de mogelijkheid om met collega's, maatschappelijk werk en elkaar te praten."

Engelse beschrijft de vmbo-kaderleerling als een 'hele open, hardwerkende jongen die voor iedereen klaar stond'. De jongen deed examen in de vmbo-kaderrichting 'groen' en wilde graag de hovenierbranche in.

Rekening houden

Het schriftelijke examen Engels van donderdagmiddag, wat wel landelijk op hetzelfde moment wordt afgenomen, gaat in eerste instantie door voor de leerlingen vmbo-gl en -tl. Samen met de inspectie bekijkt Engelse of het daarbij mogelijk is om extra rekening te houden met de situatie. In soortgelijke eerdere situaties kregen leerlingen bijvoorbeeld een extra herkansing. "Maar daar durf ik nu nog geen uitspraken over te doen", aldus de directeur.

Meer weten? Lees het laatste examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten, examentips, trucs en reacties op onze splinternieuwe eindexamenpagina!

voeg reactie toe

7716

reacties

Heavy shit? Wat is dit voor sensatiebelustheid?
door Piet Henk van Klaassen (reageren) op 23 mei 2013 om 14:04
@Piet Henk van Klaassen: goed gezegd. je slaat de spijker op de kop.
door Bury (reageren) op 23 mei 2013 om 19:55
Op het Markland College een naastgelegen school zitten ook ontzettend veel goede vrienden van Bas. Zei krijgen ook geen extra herkansing of uitstel.. Ontzettend erg voor de jongen, ik kende hem niet persoonlijk. Zit zelf op het Markland wat vlakbij is. Ken wel veel mensen die hem kenden. Maar ik vindt eigenlijk dat er op het Markland ook gekeken moet worden naar hele goede vrienden van hem die een herkansing zouden verdienen..
door ... (reageren) op 23 mei 2013 om 19:18