Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Test: dit is jouw studieland

Test: dit is jouw studieland

Ze zijn ineens overal: scholieren die in het buitenland willen gaan studeren. Zo schreef mijn klasgenoot zich in voor vier Schotse universiteiten en probeert een ander een golfbeurs te scoren bij een college in de Verenigde Staten.

Maar ja, voor wie nog geen bestemming heeft gekozen, blijft het bij dagdromen. Dat kan beter! Het is tijd voor de Emigreerstudeertest. Beantwoord een paar vragen en jouw perfecte studieland komt er zo uitrollen. Handig!

Vraag 1: geld

Locatie en geld zijn de Bert & Ernie van het studeren: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoeveel wil jij eigenlijk betalen als emigreerstudeerder, en waar haal je dat geld vandaan?

A) "Money makes the world go round!". Als geweldig presterende scholier regel ik zo een studiebeurs. Of ik leen alles bij de bank als dat niet lukt. Met de baan die ik na mijn studie krijg, is alles wel tegen mijn tachtigste afbetaald. 'Investeren in jezelf' heet dat.

B) Eigenlijk heb ik geen flauw idee hoeveel het kost. Weet jij misschien hoeveel 3 miljoenmiljard tuvaluaanse kokosdollars zijn in euro's? Nou ja, de zon schijnt er in ieder geval.

C) Ik leen wat van de staat als de studiefinanciering verdwijnt. En mijn ouders willen wel wat bijdragen door mijn kleren te wassen en eten mee te geven als ik ze bezoek. Stiekem verlang ik terug naar de tijd dat je de stufi in guldens kreeg uitbetaald.

D) Mijn studie is zo goed als gratis! Alles wordt voor me geregeld, zelfs een kamer. Het is wel jammer dat ik mijn studenten-OV niet om kan ruilen voor een gratis sneeuwscooter.

Vraag 2: de omgeving

Het land uit en totaal ergens anders rondlopen: dat is een van dé redenen om te emigreerstuderen. Welke omgeving klinkt voor jou als de hemel op aarde?

A) Een campus die eruit ziet als een mix tussen Eton en American Pie waar het altijd regent, motregent of héél hard regent.

B) Een campus die eruit ziet als een mix tussen Expeditie Robinson en een bountystrand. De zon schijnt er altijd en iedereen draagt hoelarokjes.

C) Liever geen campus, maar een setje gebouwen in een stad die lijkt op thuis. Met mijn klompen en zuidwester kan ik elke storm of hittegolf aan.

D) College in iglo's met in mijn vrije tijd uitzicht op ijsvlaktes met ijsberen en huilende wolven. In de winter is het 24 uur per dag donker, maar de feestjes bij het kampvuur zijn zo gezellig!

Vraag 3: je talenten

Bepaalde talenten worden in het ene land meer gewaardeerd dan in het andere. De kunst is dus om het land uit te zoeken waar jouw talent helemaal geweldig wordt gevonden. Wat is jouw talent?

A) Ik kan mezelf goed verkopen als the really best undergraduate ever known to mankind in fancy personal statements en ronkende application essays.

B) Surfen en cocktails shaken, daar ben ik heel goed in! Ik zie mezelf ook als mensenmens. Zo denk ik op het strand niet alleen aan zonnen, maar ook aan flirten met mooie strandgasten. 

C) Meezingen met Hollandse volkszangers in mijn vaste stamkroeg is mijn lust en mijn leven. De volgende dag kan ik ook weer fit in de collegebanken zitten. 

D) Jagen op walvissen is echt mijn ding. Daarnaast won ik op school ook alle sneeuwbalgevechten. Wist je trouwens dat ik mijn profielwerkstuk heb gedaan over het ochtendhumeur van ijsberen in Spitsbergen? 

De uitslag

Meeste vragen met A beantwoord: jij wordt op Harvard de kamergenoot van de toekomstige Mark Zuckerberg, of anders wel de toproeier van het universiteitsteam van Cambridge. Ook leuk: Schotland. Iets meer regen, wel veel goedkoper.

Meeste B: Jij gaat naar The University of South Pacific. Lekker tentamens leren bij je rieten hutje op het strand van Tokelau, Tuvalu of Tonga! Wat je er überhaupt gaat studeren, maakt toch niet uit.

Meeste C: Alsjeblieft, blijf in Nederland en bespaar jezelf een hoop problemen. Groningen, Enschede en Nijmegen zijn ook prima studiesteden hoor. Wil je toch hoe dan ook het land uit? Ga dan naar België.

Meeste D: IJsberen knuffelen bij de Universiteit van Spitsbergen is perfect voor jou. Het vriest er dat het kraakt en er woont bijna niemand, maar wist jij dat je in ruil daarvoor noorderlicht en belastingvrije drank krijgt?

voeg reactie toe

4885

reacties

Geniale foto's, Joca!
door Renske Derkx (reageren) op 6 januari 2013 om 15:58
Inderdaad leuke foto's! Hoewel ik snap dat het moeilijk kan, vind ik het toch jammer dat de test niet serieus is. Als er echt zo'n test zou bestaan zou dat heel fijn zijn...
door Nick (reageren) op 6 januari 2013 om 16:26
<3 voor je foto's! Engelsman-Joca doet mijn hart sneller kloppen.
door Lotte Kok (reageren) op 6 januari 2013 om 18:05
Engelsman Joca is inderdaad prachtig, maar dat ringbaardje is ook fantastisch. Ik denk overigens dat ik maar in Nederland ga studeren. Ik weet het, een gewaagde stap, maar ik vind het leuk om eens iets 'out of the box' te proberen.
door Nora (reageren) op 6 januari 2013 om 23:55