Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De NPO is bezig met een nieuwe interactieve videoserie voor scholieren, over persoonlijke dilemma's. Om de serie zo herkenbaar mogelijk te maken, hebben ze jouw hulp nodig. Ben je tussen de 15-18 jaar en wil jij meedenken? Vul de vragenlijst in (5 a 10 minuutjes) en maak kans op een Bol.com bon van 10 euro. 

Meedoen

Post Mortem wint

Post Mortem wint

We've got a winner! Nederlandse en Vlaamse beroepsrecensenten mogen ieder jaar een auteur verblijden met een prijs van 50.000 euro (!) en een sculptuur.

In 2012 wint de Vlaming Peter Terrin met zijn boek Post Mortem. Een psychologische roman over een schrijver die zijn dochtertje van 4 aan een hersenbloeding verliest.

Post Mortem is wat je noemt keiharde literatuur.

De jury legt uit waarom dit boek de terechte winnaar is met een paar filosofische woorden: "In deze tijd waarin wij zoeken naar houvast en waarin de media steeds meer ons leven construeren, kiest de jury voor een auteur die de liefde verklaart aan de literatuur. Welk houvast kan de literatuur nog bieden als het noodlot toeslaat en de camera draait? Post mortem beantwoordt die vraag."

Onze boekverslagenschrijver en docent Nederlands Cees schreef al een kwaliteitsuittreksel. Post Mortem staat nu ook in het prijzenoverzicht van Scholieren.com.

Cees oordeelt: "Het is best een ingewikkelde roman voor scholieren. Post Mortem draait in feite allemaal om de verhouding tussen fictie en werkelijkheid. Daarvoor hanteert de schrijver het perspectief van het Droste-blik: een verhaal in een verhaal in een verhaal. Als geheel is het echter een sterke roman die mijns inziens toch ook beter voor scholieren te lezen is dan de vorige roman De bewaker."

voeg reactie toe

4326