Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Scholieren.com totaal vernieuwd!

Scholieren.com totaal vernieuwd!

Zoals je kan zien: Scholieren.com is totaal vernieuwd! Behalve het logo en het forum is werkelijk alles anders en -naar ons idee- ook beter. Wij hopen dat jullie daar ook zo over denken. Wat er veranderd is en waarom lees je hier.

Om te beginnen: de lancering is vandaag, maar wij bouwen en ontwikkelen gestaag door. Het belangrijkste voor nu is dat alles in basis goed werkt in alle browsers. Wij hebben hard en zorgvuldig gewerkt, maar er zitten ongetwijfeld nog vele kleine en hopelijk niet al te veel grote bugjes in onze nieuwe site.

Gaat er iets fout? Begrijp je iets niet? Je kan -zonder account- reageren in het speciale wisselforum:

Scholieren.com Total Make-Over: Feedback & Toejuich.
Klopt: je mag daar ook gewoon even melden dat je het mooi vindt. :)

L'Histoire de make-over total

Het begon op een zonnig terras mei 2011 met de opmerking van oprichter Jon: we hebben de site altijd zelfstandig doorontwikkeld, is het niet eens leuk om er een professionele outsider een blik op te laten werpen?

Zo raakten we in gesprek met interactief ontwerpbureau GRRR uit Amsterdam en de Amerikaanse usability expert Diane Peters (ook gevestigd in A'dam). De conclusie: alles moet anders.

Je kan het zo zien: Scholieren.com bestaat sinds 1998 en is sindsdien eindeloos doorontwikkeld tot een supersnelle en overzichtelijke informatie-database (met uiteraard de nodige coole extra's). Dat functioneerde prima, totdat je onder de motorkap dook om iets aan te passen en verdwaalde in de waanzinnige jungle die daar was gegroeid.

De verouderde techniek begon vernieuwing in de weg te staan en de structuur van de vertrouwde site was geheel en al gericht op het vinden van een boekverslag of werkstuk, terwijl voor handige en toffe extra's geen logische plek was.

Sindsdien: hebben we de complete database van de grond en het CMS (waarmee onze medewerkers de site 'bedienen') van de grond af aan opnieuw opgebouwd en in gesprek met GRRR en Diane gekozen voor een betere structuur en een nieuw design.

Maanden en maanden teamwerk die toeleiden naar deze dag.

What's new?

De belangrijkste nieuwste functionaliteiten..

1. Het design. Het meest opvallende: de nieuwe look. Het gaat niet alleen om mooi, het ontwerp is ook functioneel: een groter lettertype, overzichtelijker en visueler. De boekenkaften, foto's van personen, afbeeldingen bij vakken en de presentatie van de blogs op de voorpagina. Scholieren.com wordt prettiger om te browsen, op zoek naar inspiratie.

2. Een megasize dropdown menu. Muis over de menuknoppen en er verschijnt een informatief menu met links naar alle belangrijkste en handigste informatie die we je te bieden hebben.

3. Voor ieder vak een pagina. Surf maar eens naar Scholieren.com/wiskunde, /geschiedenis of /frans. Je vindt er overzichtelijk alle onderwerpen, personen, methodes, boeken en werkstukken die bij dat vak horen.

4. Alles over één onderwerp bij elkaar. Het idee is simpel en zo handig. Over ieder onderwerp waar je voor school druk mee bent een centrale pagina, alle boeken, werkstukken en films over de Tweede Wereldoorlog, drugs, anorexia of welk ander onderwerp netjes op een rijtje.

5. Zoek een goed boek. Blader bijvoorbeeld door de genres en gebruik de filteropties! Je kan filteren op taal, maar ook op het aantal pagina's, jaar van uitgave, onderwerp, of het boek verfilmd is en of we er minimaal 1 boekverslag van hebben.

Het favoriete boek van Ibrahim: Knalhard van Caja Cazemier.6. Inspiratie: Boekenvideo's. Bijna 200 scholieren vertelden in één minuut over hun favoriete boek. In samenwerking met WhyILoveThisBook. Zie het boekenvideo-overzicht (in ontwikkeling) of bekijk bijvoorbeeld de videorecensies van Caja Cazemiers Knalhard en Verhulsts Godverdomse dagen op een godverdomse bol.

7. Personenpagina's. Carry Slee heeft eindelijk haar eigen pagina, waar je al haar boeken vindt, maar ook de werkstukken die er over haar geschreven zijn. Carry is niet de enige, ook de filosoof Aristoteles, president Obama, Kluun en -vooruit dan maar- Adolf Hitler hebben hun eigen pagina op Scholieren.com.

8. Profielen! Maak een profiel aan en stem op een boek, beoordeel een werkstuk en upload versneld je eigen huiswerk. In de toekomst meer handige functies.

9. Leerzame blogs. In de dropdownmenu's van boeken en vakken vind je onder het kopje 'Zo..' superhandige blogs. Snelcursus boekverslag, mondeling, recensie, samenvatting, spreekbeurt en lay-out.

10. Overhoor jezelf. Bij een groeiend aantal boektitels kan je jezelf overhoren met een handige quiz. Zie bijvoorbeeld de quiz'jes over De aanslag, The boy in the striped pyjamas en De Comedy Club. En oh ja, het Peilingenspel is terug van weggeweest.

11. De Vervlaamsing treedt in. Je kan bovenaan aangeven dat je uit België of Nederland komt. Als Belg zie je dan om te beginnen de populairste boeken en auteurs in België, maar daar zullen meer handigheden aan toegevoegd worden.

12. Social media jezelf de pan uit. Het is makkelijker, met dat groene blokje rechts, om pagina's van Scholieren.com, te delen via de bekende social media. Like of tweet dit blog anders even, daar maak je onze dag mee.

13. Zoek-dropdown. Type de eerste letters van je zoekterm in de zoekfunctie en er verschijnen allerlei handige suggesties.

En verder.. zijn we nog láng niet klaar. De komende weken, maanden, jaren zullen we nieuwe toffe dingen blijven ontwikkelen om Scholieren.com nog handiger, inspirerender en slimmer te maken.

Blijf ons volgen, op Facebook, Twitter of laat wat van je horen op het forum.

https://www.facebook.com/scholieren.

voeg reactie toe

4931

reacties

Klopt het dat er bij overhoor jezelf geen link is naar The boy in the striped pyjamas? Super leuk deze lay-out.
door nightrise (reageren) op 3 september 2012 om 15:28
@nightrise: thanks! We zijn er erg trots op. Wat betreft je vraag: je bedoelt als je de quiz hebt geopend?
door Simon Steenhuis (reageren) op 3 september 2012 om 15:41
Ik ben verliefd op het nieuwe ontwerp. En op het zwemvest van Simon. Prachtig.
door Anoniem (reageren) op 3 september 2012 om 15:49
@simon nee in dit artikel staan er overal doorverwijzingen naar de quiz'en ed,maar niet naar de quiz van the boy with the striped pyjamas.
door nightrise (reageren) op 3 september 2012 om 15:52
@nightrise: linkje is aangemaakt. Scroll op die pagina naar beneden en je ziet de quiz. @Hidde: het zwemvest is ook verliefd op jou.
door Simon Steenhuis (reageren) op 3 september 2012 om 16:07
Waar is de thema-lijst? Die hebben we dit jaar nodig voor school.
door Pindaa (reageren) op 4 september 2012 om 9:32
Waar is de themalijst gebleven? mag die terug>?
door pietje (reageren) op 4 september 2012 om 9:35
Voor boeken bij thema's, onderwerpen en genres kijk hier: <br>- http://www.scholieren.com/boeken/literatuurlijst (zie het filter) <br>- http://www.scholieren.com/onderwerpen <br>- http://www.scholieren.com/boeken/genres
door Anoniem (reageren) op 4 september 2012 om 10:33
Echt lelijk. Leer eerst een Fatsoenlijk Design te maken.... En gebruik een betere verhouding in de CSS, Door iets minder kleuren te gebruiken. Dit is te rommelig en onoverzichtelijk. 'T grootte lettertype kan ook niet, We zijn niet blind (Zacht gezegd). Hoe gewoon simpel overal <h3></h3> Is groot genoeg.... En 't barst van de Injectabel SQL Errors... Groetjes Thijmen - PHP / HTML / CSS Expert
door Thijmen (reageren) op 4 september 2012 om 14:38
Thijmen, verspil je kostbare tijd niet aan incapabele prutsers als wij. We zijn het niet waard.
door Simon Steenhuis (reageren) op 4 september 2012 om 15:00
Mijn reactie kwam eerder niet door als ik geen account wilde maken! Dus dit is een test of het nu wel werkt.
door Elise (Pluis) (reageren) op 4 september 2012 om 20:29
Wat een zeiksite. Waar is alles gebleven? Het is heel onoverzichtelijk. Waar de hell is het forum gebleven?
door Quinty (reageren) op 4 september 2012 om 20:30
Sorry voor mijn reactie, het is voor mij gewoon nog even wennen. Ik kan niet zo tegen veranderingen. Blijft het forum hetzelfde (heb hem inmiddels gevonden) of gaat die ook veranderen?
door Quinty (reageren) op 4 september 2012 om 20:35
dat oranje is wel erg fel op het blauw ja.
door Sadye (reageren) op 5 september 2012 om 11:30
Strakke site! Flot, orgineel en fijn. Om als je iets aan school moet doen, niet teveel aan school hoeft te denken.
door Luuk (reageren) op 5 september 2012 om 13:56
Vond het oude beter, ben zo gewend aan dat design. Alles is idd een beetje te groot. Ik vind het ook niet fijn dat je zo veel moet scrollen, zoals hier op deze pagina bijv.. Het had overzichtelijker gemogen.
door Nelly (reageren) op 5 september 2012 om 16:10
Ik vind het heel erg handig! Alles staat praktisch bij elkaar, je hoeft niet meer zo lang te zoeken naar een bepaald onderwerp.
door Jayden (reageren) op 5 september 2012 om 16:31
Chapeau Simon! Ziet er strak uit, nu eens wat boekverslagen lezen
door jolle (reageren) op 5 september 2012 om 16:39
Heel erg mooi en overzichtelijk. Verder zou het wel nog cool zijn als bekende personen ook een link naar Wikipedia op hun pagina hebben, lijkt me zeer simpel d.m.v. de Wikipedia API.
door Tom Schoffelen (reageren) op 5 september 2012 om 17:18
Dank voor het compliment en de tip Tom, we kijken er naar! Werk je nog wel eens aan lifeschool?
door Jon Geerars (reageren) op 5 september 2012 om 17:23
ONHANDIG met hoofdletters!
door debbie (reageren) op 5 september 2012 om 17:50
Mooie nieuwe site, maar... waar vind ik nu de nieuw toegevoegde boekverslagen ?
door Literatuurlinks.net (reageren) op 5 september 2012 om 17:50
@Literatuurlinks: ga naar s.com/verslagen, sorteer op datum, vink verslagtype 'boekverslag' aan.
door Jon Geerars (reageren) op 5 september 2012 om 18:36
Ik vind het echt vreselijk onduidelijk, onoverzichtelijk en veel scrollwerk.
door gwabster (reageren) op 6 september 2012 om 15:15
Ik vind het echt vreselijk geworden. Goed het is wel strak geworden, daar ben ik het mee eens, maar kom op het is super irritant. je kan niet eens normaal een boekverslag lezen. Terug naar de oude vertrouwde site dus
door SD (reageren) op 6 september 2012 om 15:37
Ik vind het er mooier uitzien, maar ik vond het vorige handiger. Misschien is het gewoon even wennen...
door Lieve (reageren) op 6 september 2012 om 17:36
ik vind dit website nu stom en onduidelijk de oude versie was beter!!!!! ik kan niks vinden hier!!!!!!!!!!!!!
door minny (reageren) op 6 september 2012 om 20:56
@minny als je hier via google komt kan het zijn dat in de lijst met werkstukken de verkeerde resultaten bovenaan staan. Dat gaan we zo snel mogelijk oplossen!
door Jon Geerars (reageren) op 7 september 2012 om 7:49
Het is al vaker gezegd, maar ik denk dat jullie er goed aan doen om inderdaad het lettertype te verkleinen! Persoonlijk vind ik dit onprettig lezen en ik krijg er een beetje een hyves-gevoel van. En inderdaad, het is langer scrollen dan eerst.
door Yne (reageren) op 7 september 2012 om 12:48
Lettergrootte, exuces.
door Yne (reageren) op 7 september 2012 om 12:49
Dat oranje is echt heel lelijk.
door Nathan (reageren) op 7 september 2012 om 18:53
ik vind het wel mooier geworden, maar ook ik kan hier niets vinden. en inderdaad: het lettertype is hyves-achtig en veels te groot
door anoniem (reageren) op 8 september 2012 om 11:38
@anoniem Ik heb even gekeken waarom je niks kon vinden (ik kan dat.. spooky). Je zocht op 'binocle samenvatting' en daar vindt 'ie inderdaad niks op (alleen 'binocle' weer wel). Gaan we fixen. Toen ging je naar de boeken die beginnen met een 'B', waar je eigenlijk bij de 'D' zou moeten zijn (de titel van het boek is 'De binocle' en niet 'Binocle'. Kunnen we ook iets aan doen. Uiteindelijk vond je de samenvatting van De binocle gewoon via Google, dus niks aan het handje.
door Jon Geerars (reageren) op 8 september 2012 om 12:01
Ik vind het heel irritant, geef mij dat oude maar weer. Of ik moet gewoon even wennen.,......
door elise (reageren) op 8 september 2012 om 12:01
heel irritant de oude was veeeel handiger en duidelijker!!
door anoniem (reageren) op 8 september 2012 om 15:52
De vorige versie was overzichtelijker en mooier. Deze vernieuwing was voor mij in ieder geval totaal niet nodig. Gelukkig voor mij dat ik deze site waarschijnlijk nog maar een jaartje nodig heb!
door Anoniem (reageren) op 8 september 2012 om 18:07
kan ik ergens op zoeken wat op scholieren heb gezet? nice website ga zo door jullie doen jullie best!
door Kevin Ike (reageren) op 9 september 2012 om 17:09
jullie moeten echt boekenvideos maken net als SparkLife
door zohaad (reageren) op 9 september 2012 om 17:58
@Kevin zodra ze goedgekeurd zijn kun je ze vinden op je profielpagina.
door Jon Geerars (reageren) op 9 september 2012 om 18:26
Is het forum verdwenen? Zou erg jammer zijn. Vind het hele ontwerp erg druk en niet overzichtelijk
door Sihem (reageren) op 9 september 2012 om 21:12
@Sihem het forum vind je onder 'Extra's'
door Jon Geerars (reageren) op 10 september 2012 om 14:20
ik kan ook niet meer aangeven voor welke klas ik mijn samenvatting wil hebben. bijvoorbeeld 1/2/3/4/5 havo. ik moet dus eindeloos gaan zoeken naar de goede klas en dan ook nog naar het goede hoofdstuk... slechte site.!!!! geef mij maar de oude!!!!
door Pieter (reageren) op 10 september 2012 om 15:26
@Pieter Je kunt de lijst met samenvattingen sorteren op niveau, of je kunt in de zoekbalk in het filter typen dat je '2 havo' zoekt, dan is het alvast minder bladeren. We zullen kijken naar het terugbrengen van het klas-filter.
door Jon Geerars (reageren) op 10 september 2012 om 15:43
staan hier geen antwoorden van boeken hier op
door anoniem (reageren) op 10 september 2012 om 20:18
staan hier geen antwoorden van boeken hier
door anoniem (reageren) op 10 september 2012 om 20:20
Over het duitse boekt Stolperschritte is een verslag gemaakt die niet zichtbaar is .
door Peter (reageren) op 10 september 2012 om 20:48
@Peter ik kom er gewoon bij. Je moet in de lijst op de naam van de boekverslagschrijver klikken.
door Jon Geerars (reageren) op 10 september 2012 om 20:58
Ik kan bij een boek niet meer zien hoeveel sterren dat boek heeft, dat moet ik weten voor school, omdat ik boeken nodig heb voor mijn literatuurlijst.
door Esra (reageren) op 11 september 2012 om 1:43
bedoel je de punten bij de literatuurlijst? zie: http://www.scholieren.com/boeken/literatuurlijst
door Anoniem (reageren) op 11 september 2012 om 10:28
Kan het boekverslag van Kees van de Pol van het boek Jessica Burlach "De Hled"niet zichtbaar maken.Wat moet ik aanklikken?
door T.Arends (reageren) op 11 september 2012 om 15:02
@T.Arends zijn naam, dus 'kees van der pol'
door Jon Geerars (reageren) op 11 september 2012 om 15:11
wtf is dr met scholieren.com gebeurd=
door Arsalan (reageren) op 11 september 2012 om 16:32
verschrikkelijk
door Laura (reageren) op 15 september 2012 om 14:56
kom terug oude scholieren.com!
door Laura (reageren) op 15 september 2012 om 14:58
@Laura je zocht op 'andwoorden' en dat woord bestaat niet. Vandaar dat je niks kon vinden. In de oude site zag je als je een woord verkeerd typte 'bedoel je soms antwoorden?' en dat gaan we snel weer terugbrengen.
door Jon Geerars (reageren) op 15 september 2012 om 17:29
Ik kan niets openen of bekijken
door Emily (reageren) op 15 september 2012 om 19:20
ik kan een verslag van en boek niet oppenen het betrefte boek ik trügerische stille
door carlijn (reageren) op 16 september 2012 om 10:50
Kan geen Cijfer geven en welk/hoeveel sterren er zijn Fix het!
door maurice (reageren) op 16 september 2012 om 17:53
Ik heb liever de oude. De vorige was veel handiger denk ik.
door Kim (reageren) op 17 september 2012 om 20:21