Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Boekenvideotips van het Redingenhof in Leuven

Vertel in één minuut wat jouw favoriete boek is. Dat is de simpele vraag die we - samen met WhyILoveThisBook - aan bijna 200 Nederlandse en Vlaamse scholieren hebben gesteld. De 10 video's die we op het Redingenhof in Leuven opnamen staan nu online!

De populairste Vlaamse jeugdboekenschrijver is Dirk Bracke, dat bleek ook uit de eerste Vlaamse editie van de Scholieren.com Ranglijst. Lotte weet waarom, zie het filmpje hierboven.

De Leuvense scholieren tipten hun lievelingsjeugdboeken en de video's vind je terug in onze boekverslagendatabase. Bekijk ze hieronder:

1. Eva en Fara over Hart Van Inkt - Cornelia Funke
2. Eveline over See You In Timboektoe - Carry Slee
3. Hannelore over Vrijbuiter - Morris Gleitzman
4. Ramon over Grijze Jager deel 1 - John Flanagan
5. Renée over De dochters - Joanna Philbin
6. Lotte over Het uur nul - Dirk Bracke
7. Maarten over Grieselstate - Anthony Horowitz
8. Marie over Pretty Little Liars (1 Vriendschap) -  Sara Shepard
9. Steffi over Het geheime dagboek van Wanda - Dagmar Geisler
10. Willem en Jelle over Stormbreaker - Anthony Horowitz

Als je nu door onze database klikt, kom je regelmatig één van de boekentips tegen. In onze nieuwe site -lancering in september..!- bieden we een compleet overzicht van alle video's, in de tussentijd kan je ook gebruik maken van onze YouTube afspeellijst met alle boekentips op een rij.. Ideaal als je op zoek bent naar een leuk boek om te lezen.

voeg reactie toe

9832