Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Scholieren.com Ranglijst 2012

Scholieren.com Ranglijst 2012

De Scholieren.com Ranglijst 2012 is bekend: de populairste boeken onder middelbare scholieren. Met dit jaar voor het eerst een Vlaamse editie! In Nederland stoomt Herman Koch met Het diner door naar de top 3 en Vlamingen lezen het liefst De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst.

Onze boekverslagenschrijver en docent Nederlands Cees begrijpt de populariteit van het boek wel.

"De helaasheid der dingen is een heerlijke roman om te lezen. Aan de hand van de fraaie pen van Verhulst wordt de lezer gevoerd naar een sappig Vlaams dorpsgebeuren, waar de familie Verhulst zich heeft overgegeven aan drank en seks. Zonder grof te worden maar met een heerlijke portie ironie en sarcasme zal menig lezer moeten lachen om de alcoholprestaties van de vader en de ooms van Dimitri."

Opvallend

De traditionele top 2 in Nederland, De aanslag en Het gouden ei natuurlijk, staan in Vlaanderen op plek 2 en 3.

En de Belgische Carry Slee heet Dirk Bracke. Jeugdboekenschrijver Bracke haalt met 2 boeken de Vlaamse top 10, maar staat zelfs zeven keer in de top 25. Slee vindt elf (1) boeken in de Nederlandse top 100 terug, waarvan Afblijven de meest populaire is.

Harry Mulisch is de enige andere auteur die twee boeken in de Vlaamse top 10 heeft. Ook Siegfried wordt bijzonder veel gelezen in Vlaanderen.

Opvallend veel van de boeken zijn verfilmd en/of dun!

Meer?
>>De volledige Ranglijsten.
>>De persberichten.

voeg reactie toe

6628