Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Een prijswinnende liefdesgeschiedenis van 1 minuut

Een prijswinnende liefdesgeschiedenis van 1 minuut

Een tijdje terug was ik bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Dit was één van de filmpjes die ik erg mooi vond. Het Laar & Berg College te Laren sleepte meerdere prijzen in de wacht, onder andere in de categorie bovenbouw, 1-minuut, met: '(Not) Meant To be.'

Het filmpje werd gemaakt in Rotterdam tijdens een excursie naar het International Filmfestival Rotterdam. De makers Yvar van der Lende, Karlijn Zeeuw van der Laan en Wouter van der Vaart hebben hier ook nog eens de 'Junior Tiger Award' in de wacht gesleept. De opdracht was een film te maken over dromen of de toekomst. Het scenario werd vooraf op school bedacht en de film werd op een simpele DV camera gedraaid en gemonteerd.

'(Not) Meant To Be' gaat over de toevallige ontmoeting van een jongen en meisje en de romantische gevolgen. Tenminste, als ze elkaar ook daadwerkelijk zouden ontmoeten.. Huh? Je moet het filmpje gewoon even zien, dan spreekt het voor zich. Het is met een simpele camera gefilmd, maar de muziek en belichting zitten goed in elkaar: dromerige gitaardeuntjes inbegrepen. Een echt zwijmelfilmpje dus, met een beetje humor.

voeg reactie toe

1383

reacties

Leuk filmpje. Heel eenvoudig, maar het heeft wel een soort diepere boodschap.
door Artemis (reageren) op 29 oktober 2010 om 0:21
Ik vind het wel mooi gemaakt dat een kleine keuze je leven kan veranderen. Toen hij de trap nam botste hij per ongeluk tegen het meisje op en ze werden verliefd op elkaar, maar toen hij de roltrap nam gingen ze langs elkaar en kwamen ze elkaar niet meer tegen.
door Naud (reageren) op 31 oktober 2010 om 23:19

Inholland - poll - Q4 2019 - vraag 2 - wk 49

Wat doe jij om de juiste studiekeuze te maken?