Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

De NPO is bezig met een nieuwe interactieve videoserie voor scholieren, over persoonlijke dilemma's. Om de serie zo herkenbaar mogelijk te maken, hebben ze jouw hulp nodig. Ben je tussen de 15-18 jaar en wil jij meedenken? Vul de vragenlijst in (5 a 10 minuutjes) en maak kans op een Bol.com bon van 10 euro. 

Meedoen

Hoe reken ik m'n examencijfer uit?

Hoe reken ik m'n examencijfer uit?

Reken maar even je cijfer uit.Nu de normeringen bekend zijn kan je je definitieve cijfer uitrekenen. Dat wil zeggen, als je hebt nagekeken welke antwoorden je goed had. Het kan geen kwaad om het nog eens voor je zelf na te kijken, zeker als je nét bent gezakt of nét niet die 8 hebt waardoor je niet hoeft te loten voor je vervolgstudie.

De formule
We belden met Steven de Jong, voorzitter van 't LAKS, en die legde het ons haarfijn uit. De formule is:
9 x (behaalde punten / lengte van de scoreschaal) + normeringsterm.Dus om een voorbeeld te nemen. Je deed vwo Engels (vernieuwde profielen). Je hebt zelf uitgezocht dat je 40 punten hebt behaald. De scoreschaal (zie het pdfje bij de normeringen) is 57. En de normering is vastgesteld op 1,1. Dan heb je gehaald: 9 x (40 / 57) + 1,1 = 9 x 0,7 + 1,1 = 7,4.

UPDATE 2017: als je je cijfer wilt berekenen voor de examens van dit jaar kun je het beste onze tool op de eindexamenpagina invullen!

voeg reactie toe

8913

reacties

Dus met een n van lager dan 1 kun je geen 10 halen? (66/66)*9+0.8=9.8
door Joris (reageren) op 21 mei 2015 om 10:49