Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Zit jij op het vmbo? Vul dan deze vragenlijst in over vakwedstrijden. Kost je een paar minuutjes en je verdient gegarandeerd 5 euro. Alvast bedankt! 

Meedoen

Huiswerkhulp voor de uitstelscholier

Huiswerkhulp voor de uitstelscholier

Het is de avond voor een proefwerk en je bent (alweer) te laat begonnen. Je komt erachter dat de stof toch wat pittiger is dan je dacht en je geeft jezelf de zoveelste preek dat je echt eens moet stoppen met dat uitstelgedrag. Hoe zorg je ervoor dat je toch een goed cijfer haalt? Of, vooruit, minstens een 5,5. Wij geven je tips en een toffe korting op huiswerkhulp-app Mr. Chadd. 

Je kan nu via Scholieren.com extra voordelig een abonnement afsluiten voor de huiswerkhulp-app Mr. Chadd. Normaal kost dit 26,95 euro per maand, maar via ons betaal je maar 18,95 euro. Schaf nu je abonnement aan met de code: SCHOLIEREN

Gedeelde smart...

Je bent vast niet de enige uit je klas die veel te laat begonnen is, dus bel je beste vriend(in), pak je boek erbij en neem de stof samen door. Focus vooral op de dingen die je niet goed begrijpt en probeer het aan elkaar uit te leggen. Door de stof hardop met iemand te bespreken, krijg je er zelf ook een beter beeld bij. Bovendien voel je je minder rot als je een lotgenoot hebt. Spreek wel een lijstje af met verboden onderwerpen! Het schoolfeest, je nieuwe highscore bij het gamen of de vreselijke les wiskunde van vanmiddag zijn niet relevant. 

Mr. Chadd

Je klasgenoten zijn echter niet altijd de ideale hulplijn. Soms snappen zij nog minder van de stof dan jij en dan is de verleiding om 'fuck it, we gaan wel samen ten onder' te roepen wel erg groot. Voor snelle antwoorden die wél gegarandeerd kloppen, kun je ook terecht bij Mr. Chadd. Dit is een app (maar ook te gebruiken op je laptop of tablet) waar je al jouw huiswerkvragen kunt stellen. Je stuurt je vraag en je wordt binnen tien seconden geholpen door een coach. De coaches van Mr. Chadd zijn studenten die getraind en getoetst zijn om jouw vragen te beantwoorden. Superhandig! Ook kun je een coach boeken voor huiswerkbegeleiding of bijles bij jou thuis. Zij kunnen je helpen als je moeilijk kunt plannen, moeite hebt met leren of dringend bijgespijkerd moet worden in een bepaald vak.

Spiekbriefje

Ook een goed idee: maak een spiekbriefje! Ja, echt. We bedoelen dan niet dat je het briefje daadwerkelijk gebruikt en vervolgens alsnog een onvoldoende riskeert. Alleen het maken van het briefje kan je al helpen, omdat je jezelf dwingt de dingen op te schrijven die je moeilijk vindt. Als je dat hebt gedaan, weet je meteen welke dingen je nog even extra moet doornemen of oefenen.