Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Zit jij op het vmbo? Vul dan deze vragenlijst in over vakwedstrijden. Kost je een paar minuutjes en je verdient gegarandeerd 5 euro. Alvast bedankt! 

Meedoen

Studiekeuzeweek: alles op een rijtje voor jouw studiekeuze

Studiekeuzeweek: alles op een rijtje voor jouw studiekeuze

Deze week staat Scholieren.com in het teken van de studiekeuze. Welke vervolgopleiding je gaat doen is een van de belangrijkste beslissingen die je moet maken op de middelbare school en wij gaan je deze week - zo goed en zo kwaad als dat kan - helpen orde te scheppen in de studiekeuzechaos. 

Op de pagina Scholieren.com/studiekeuze vind je allerlei informatie die jou kan helpen alles op een rijtje te zetten. Zo kun je in deze blog lezen wat de belangrijkste data zijn: van open dagen tot aanmeld-deadlines. 

Het maken van de studiekeuze gaat niet van de een op de andere dag (helaas). Iedere studiekiezer gaat door een aantal fases. Alles daarover lees je hier

En natuurlijk zijn we er ook met verhalen van lotgenoten. Marisa en Thijmen schreven vorig jaar over hun studiekeuzestress. Hoe overweldigend het soms allemaal ook voelt: je bent niet alleen!