Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

'Koning Tyfusbende' wint stimuleringsprijs bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Gisteren werd de vijftiende editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.com gehouden in Lelystad! Ruim vijfhonderd leerlingen van verschillende middelbare scholen waren aanwezig. De jonge filmmakers maakte 's avonds kans op een reis naar een internationaal filmfestival in Griekenland. Ook gaf Scholieren.com voor het eerst een stimuleringsprijs weg.

Het filmfestival is na vijftien edities inmiddels een begrip geworden in de Flevopolder. De scholieren wonen workshops bij en ontvangen commentaar op hun ingezonden film van mediaprofessionals. De workshops variëren van cinematografie tot het schrijven van een scenario. 

Prijsuitreiking

De juryleden hebben meer dan 125 films gezien en mochten die avond de felbegeerde prijzen uitreiken. De winnaars ontvingen tickets voor een reis naar een internationaal filmfestival in Griekenland.

Scholieren.com mocht ook een prijs uitreiken! De film "Koning Tyfusbende" van filmmakers Teun Ratering en Milo Straub won de Scholieren.com stimuleringsprijs. Zij mogen direct aan de slag bij Scholieren.com waar ze begeleiding zullen krijgen bij het maken van nieuwe films. 

Andere prijzen

Ook vielen videomakers van Scholieren.com in de prijzen. Eli Idsart en Ainslie Gilewski wonnen meerdere prijzen in verschillende categorieën. Ainslie won met zijn autobiografische documentaire 'Asperger' de eerste prijs. 

Inholland - poll - 102019 - vraag 2

Welke vragen wil jij stellen tijdens de Open Avond?