Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Vmbo-examens gestolen uit auto van docent

Vmbo-examens gestolen uit auto van docent

Op dinsdag 24 april schreef onderwijsminister Arie Slob een brief aan de Tweede Kamer: vorige week zijn er opgaven en correctievoorschriften van een centraal eindexamen voor vmbo-leerlingen gestolen uit de auto van een docent.

De diefstal vond plaats op de vrijdag daarvoor. Er werd bij een reeks auto's ingebroken, en één van deze auto's bleek de auto van een docent te zijn. In deze auto lag een tas met de opgaven en antwoorden van een praktijkexamen (cspe) voor het vak Zorg en Welzijn, een vak dat op het vmbo gegeven wordt. De docent heeft aangifte gedaan van de diefstal, maar de examens zijn nog niet terecht.

Gevolgen

De praktijkexamens worden op verschillende momenten afgenomen, ergens tussen 1 april en 5 juli. Gelukkig bestaan er twee versies van het examen. Op scholen waar de leerlingen dit examen nog niet gemaakt hebben, wordt nu dus de versie gemaakt die niet gestolen is. Er zijn volgens minister Slob geen gevolgen voor leerlingen die het examen al gemaakt hebben.

De scholen zelf kunnen wel last ondervinden van de diefstal. "Voor scholen brengt dit wel de nodige extra organisatielast met zich mee", zegt minister Slob. "Een deel van de examinatoren zal zich op korte termijn moeten gaan voorbereiden op de afname van een andere versie van het cspe en dat vraagt wellicht ook aanpassing van de afnameroosters in scholen. Ik begrijp dat dat geen gemakkelijke opgave kan zijn."